BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİthal cep telefonunda kredi taksit sayısı üçe indirildi----

İthal cep telefonunda kredi taksit sayısı üçe indirildi

İthal cep telefonunda kredi taksit sayısı üçe indirildi
14 Ocak 2020 - 03:55 www.finansgundem.com

BDDK, ithal cep telefonları için yeni bir yönetmelik değişikliğine gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetim değişikliğine göre 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonlarında kredi taksit sayısı altıdan üçe düşürüldü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik değişikliğiyle pahalı ithal telefonlarıın alımı için kullanılan kredilerde taksit sayısını 6'dan 3'e düşürdü. BDDK'nın kredi işlemlerine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. 

27 Kasım 2018'deki yönetmelik değişikliği ile cep telefonunda taksit sayısı 12 olarak belirlenmişti. 2019 yılının şubat ayındaki düzenleme ilie de 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonları için kullandırılan kredilerde taksit sayısı 6'ya indirilmişti. Yeni yönetmelik değişikliğiyle 3 bin 500 liranın altıdaki telefonları satın almak için kullanılan kredilerde taksit sayısı 12'de bırakılırken 3 bin 500 lira üzerindeki telefonlar için taksit sayısı 6'dan 3'e indirildi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği şöyle:

MADDE 1 – 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve anılan maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Konut edinmeleri ve konut tadilatı kapsamında konutun 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 684 üncü maddesinde düzenlenen bütünleyici parçası niteliğini haiz olacak şekilde mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler, eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ve kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların finansmanı amacıyla doğrudan ilgili kurum veya kuruluşun hesabına ödeme yapılmak şartıyla kullandırılan krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi altmış ayı, nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altmış ayı, nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirasının üzerinde olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan krediler ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi kırk sekiz ayı, bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı, tablet alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı, fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı, fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi üç ayı aşamaz. Bu kredilerin yeniden yapılandırılmasında aynı vadeler uygulanır.”

BDDK'nın, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşünü alarak, bu maddede yer alan sınırlamaları değiştirmeye veya bu konuda ilave sınırlamalar getirmeye yetkili olduğu da belirtildi. 

FİNANSAL KİRALAMA

BDDK'nın, kredi taksit sayılarıyla ilgili değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlanan Finansal Kiralama Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte de aynen yer aldı. 

Cep telefonu kredisinde vade 3 aya iniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)