BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkParanın patronu Kuroda, tüm Japon şirketlerine ortak oldu ----

Paranın patronu Kuroda, tüm Japon şirketlerine ortak oldu

Paranın patronu Kuroda, tüm Japon şirketlerine ortak oldu
19 Nisan 2019 - 12:31 www.finansgundem.com

Para basarak şirket satın almak! İşte Japonya, işte Kuroda… Japonya Merkez Bankası parasal genişleme çerçevesinde satın aldığı ETF'lerle tüm Japon şirketlerinin %50'sinde pay sahibi en iyi 10 ortaktan biri.

FINANSGUNDEM.COM

“Yen”in patronu Japon Merkez Bankası, müthiş bir atakla tüm Japon şirketlerinin %50'sinde pay sahibi en iyi 10 ortaktan biri oldu.

Yatırımcılar “Çin ticaret anlaşması iyimserliğini” ana gündeminde tutmaya devam ederken, Japonya Merkez Bankası sessizce piyasada kamulaştırma hareketlerini sürdürüyor.

Son olarak Japonya Merkez Bankası’nın borsadaki durumu masaya yatırıldığında, Kuroda’nın başkanı olduğu Japonya Merkez Bankası’nın tüm Japon ETF’lerinin (borsa yatırım fonu) %75’ine sahip olduğu görüldü.

ÇOĞUNLUK HİSSESİNE SAHİP

Bundan daha da önemlisi, Mart 2018’den bugüne kadar, Japonya Merkez Bankası borsada bulunan şirketlerin %40’ına karşılık gelen oranla çoğunluk hissesine sahip ortak konumuna geçti. Ayrıca Japonya Merkez Bankası, Nikkei hesaplamalarına göre toplam 3735 firmadan 1446 tanesinde hak sahibi en yüksek 10 bankadan biri.

Japonya Merkez Bankası holding güncellemesine göre Mart sonu itibariyle Tokyo Menkul Kıymetler Borsası ilk bölümünün toplam piyasa değerinin %4.7 kapsayan 28 milyon Yenlik ETF devralındı. Bu ETF’lerle beraber Japonya Merkez Bankası’nın holding payı GSYH’nın %43’ünden fazlasına tekabül ediyor.

İLK 10 ARASINDA

Son hesaplamalara göre, Japonya Merkez Bankası Nidec, Fanuc ve Omron da dahil olmak üzere 23 şirketlerin en büyük hissedarı olmakla kalmadı aynı zamanda yılın ilk çeyreğinde %49.7 pay ile ilk 10 arasında yerini aldı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)