BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis“Paranın efendisi”nden ofise dönüş çağrısı----

“Paranın efendisi”nden ofise dönüş çağrısı

“Paranın efendisi”nden ofise dönüş çağrısı
18 Mayıs 2023 - 16:50 www.finansgundem.com

9 trilyon dolarlık varlığı yöneten dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock çalışanlarından haftanın 4 günü ofise gelmelerini istedi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock çalışanlarının haftada en az dört gün ofise gelmesini istiyor. Finans devi bu kararla Kovid-19 pandemisinden bu yana uzaktan çalışma politikalarının kısıtlayan son şirket oldu.

New York merkezli varlık yöneticisinin 30’dan fazla ülkede yaklaşık 20 bin çalışanı bulunuyor. Financial Times’ın haberine göre firmadan yapılan açıklamada çalışanların haftanın bir günü evden çalışabileceği diğer iş günlerinde ise ofise gelmeleri gerektiği belirtildi.

BlackRock Operasyon Direktörü (COO) Rob Goldstein ve İnsan Kaynakları Başkanı Caroline Heller imzasını taşıyan açıklamada, “Önümüzdeki birkaç ay içinde, programınızın izin verdiği şekilde, ofis içi günlerinizi artırarak bu modele geçmenizi öneririz” denildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BlackRock 9 trilyon dolarlık küresel varlığı yönetiyor. Dünyanın en büyük para yöneticisi çalışanların ofiste daha fazla zaman geçirmesini isteyen kurumsal şirketler baskısına katılıyor. Bir diğer finans devi JPMorgan Chase de nisan ayında yaptığı açıklamada, genel müdürlerin haftanın beş günü ofise dönmelerini isteyeceklerini açıklamıştı.

BlackRock’ın ofise dönüş kararı ofis gayrimenkul sahipleri ve ofis çevrelerine bitişik işletmeler için sınırlı bir rahatlama sağlayabilir. New York’ta ofis gayrimenkullerinin doluluk oranı hala %50’Nin altında. Ofis binaları güvenlik sistemleri firması Kastle Systems verilerine göre, bu rakam ABD’nin ulusal ortalamalarına göre çok düşük kalıyor.

New York’un en büyük ofis gayrimenkul şirketlerinden biri olan Vornado Realty Trust’ın CEO’su Steven Roth geçtiğimiz cuma günü yatırımcılara yaptığı açıklamada haftanın beş günü çalışma sisteminin sona erdiğini kabul etti. Roth, “Sanırım cuma gününün sonsuza dek öldüğünü varsayabilirsin” ifadelerine yer verdi.

BlackRock'un açıklaması, ofiste haftada üç gün olan mevcut çalışma gerekliliklerine bir gün ekliyor. Finans devi yeni politikalarının iş birliğini ve eğitimi teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Açıklama notunda, “Kariyer gelişimi, ekip üyeleri arasındaki öğrenme anlarında gerçekleşir ve piyasaların hareket ettiği anlarda hızlanır. Bütün bunlar ofiste birlikte olmamızı gerektiriyor” ifadelerine yer verildi.

Dev para yöneticisi çalışanlarından “tutarlı bir şekilde” haftanın dört günü ofiste bulunma şartını yerine getirmesini beklediklerini açıkladı. Çalışanlar, yaz dönemi gibi "uygun" bir zaman dilimlerinde ise yılda iki hafta uzaktan çalışabilecekler.

BlackRock açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Hızlı hareket eden, yüksek müşteri ilgisi olan etkinlikler gerçekleştiğinde, ekiplerimizin çözüm bulmak, fırsatları yakalamak ve birbirlerinden öğrenmek için fiziksel olarak bir arada olmaları bir fark yaratıyor. Ofiste görüşürüz!"

IBM’in yapay zekâsı ofisteki işlerin yarısını yapacak!

 

'Ya ofise gelin ya da maaş kesintisini kabul edin'

 

JPMorgan’dan genel müdürlere ‘Ofise dön’ ültimatomu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)