BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin Paran var mı derdin var!----

Paran var mı derdin var!

 Paran var mı derdin var!
30 Aralık 2022 - 16:55 www.finansgundem.com

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre 6 milyon doların üzerinde serveti olup mali danışmanı olmayanlar çok daha mutsuz bir hayat yaşıyor. Bir mali danışmana güvenenlere ise para mutluluk getiriyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Paranın hiçbir zaman mutluluğu direkt olarak satın alamayacağı söylenir. Ancak Smartasset’in haberine göre bir mali danışmana para ödemek bu konuda yardımcı olabilir.

Yapılan son bir anket araştırmasına göre hane halkı servetleri 1,2 milyon doların üzerinde olan bireyler arasında bir mali danışmanla çalışanlar, danışmanı olmayanlara kıyasla daha mutlu olduklarını belirtiyorlar. Araştırma Herbers & Company’nin ABD genelinde 1000 tüketici üzerinden yaptığı Tüketici Finansal Davranışları çalışmasının bir parçası olarak yayınlandı.

Bir mali danışman varlıklarınızın yönetiminden emeklilik planlarınıza kadar birçok konuda yardımcı olabilir.

Çalışmanın yazarlarından biri olan Yeminli Mali Müşavir Sonya Lutter, “Bireylerin servetleri 1,2 milyon doları geçtiğinde mali danışmanlarla çalışanların mutlulukları hızla artarken danışmanı olmayanlarsa daha az mutlu oluyor” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre araştırmayı gerçekleştiren firma olan Herbers & Company bağımsız mali müşavirlik firmalarının işlerini büyütmelerine yardımcı olma konusunda uzmanlaşarak danışmanlık yapıyor.

Mutluluk nasıl ölçüldü?

Katılımcıların mutluluk düzeylerini ölçmek için ankette tüketicilere günlük davranışları ve etkileşimleri ile ilgili 43 sorudan oluşan bir soru listesi sunuldu. Ankette ayrıca mutluluğun dört temel ilkesini olarak tatmin, hedef, etki ve minnettarlık göstergeleri belirledi. Katılımcıların her birinin bu göstergelerle ne kadar özdeşleştiği ölçüldü. Ankete katılan tüm katılımcıların hane halkı varlıkları en az 250.000 dolardı.

Anket sonuçları bir mali danışmanla çalışan katılımcıların %66'sının, mutluluğun dört temel faktörünün hepsinde yükseliş gözlemlendiğini ortaya koydu. Danışmanı olmayan kişilerin sadece %34'ü bu dört ilkeyle aynı şekilde özdeşleşebildi.

Çalışmanın sonuçları ayrıca, finansal danışmanları olanların parayla olan ilişkilerinin azalmasıyla birlikte hayatlarından daha memnun yaşadıklarını gösterdi.

Kansas Eyalet Üniversitesi’nde Uygulamalı İnsan Bilimleri departmanının eski bir yöneticisi olan Lutter, “Mali danışmanları olan insanlar sadece finansal durumlarıyla daha mutlu olmakla kalmaz, aynı zamanda kişisel ilişkileri ve ortaklarıyla iletişimleri konusunda da çok daha mutlu hissederler. Mutlu çiftlerin mali danışmanları işe alma olasılıklarının daha yüksek olması mümkün olsa da bir mali danışmanla çalışmanın çiftlere finansal hedefler hakkında konuşma fırsatı vermesi ve böylece aralarındaki mutluluğun artmasının sağlanması da mümkündür” ifadelerine yer verdi.

Ne kadar serveti olanlar daha mutlu?

Parası çok olanların daha mutlu yaşadığı üzerine kurulan mitler de ankete göre gerçekle uyuşmuyor. Hanehalkı varlıklarında 1,2 milyon dolar olan katılımcılar, bir mali danışmanla çalışsalar da çalışmasalar da aynı mutluluk seviyesini bildirdiler. Bu eşiğin üzerinde olup bir mali danışmanla çalışanlarsa, danışmanı olmayanlara göre önemli ölçüde daha yüksek mutluluk seviyelerine ulaştılar.

Mutluluk konusundaki en büyük eşitsizlik, ankete katılan en zengin katılımcılar arasında gözlendi. 6 milyon dolar veya daha fazla varlığa sahip yüksek servetli bireyler arasında bir mali danışmanı olanlar, çalışma boyunca en yüksek mutluluk seviyelerini bildirdiler. Ancak mali danışmanı olmayan ve 6 milyon dolar veya daha fazla servete sahip olanlar çalışmanın en mutsuz insanlarını oluşturdular.

Lutter konuyla ilgili, “ABD'deki servetin en üst %5'ine girenler için, bir danışmanla çalışmak, finansal başarı sayesinde mutlu olmak ile para yüzünden mutluluktan feragat etmek arasındaki fark anlamına gelebilir. 1,2 milyon dolar eşiğinin üzerine çıkanların mutlu olabilmeleri için bir mali danışmana ihtiyaç duyulduğu anlaşılıyor” açıklamasında bulundu.

 

Para mutluluğu satın alamıyor

Tıpkı eskilerin söylediği gibi mutluluk parayla satın alınamıyor. Ancak yine de Herbers anketine göre en fazla servete sahip olup bir mali danışmanla çalışanlar en mutlu insanlar olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte, hane halkı serveti 6 milyon doların üzerinde olan ancak danışmanı olmayanlar, çalışmada en yüksek mutsuzluk seviyelerini bildiriyor.

Anket, bir danışmanla çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın, daha az hane halkı servetine sahip insanlar arasında mutluluk seviyelerinin dalgalandığını gösteriyor. Ancak bireyler 1,2 milyon dolarlık sınır aşıldığında, bir finansal danışmanla çalışanlar, tek başına olanlardan çok daha yüksek mutluluk seviyeleri bildiriyor.

Milyarderler paralarını nerede saklıyor?

 

2023’te paranızı korumanın 5 adımı

 

Türkiye’de para mutluluk getiriyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)