BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Para politikası genişleyici olacak"----

"Para politikası genişleyici olacak"

Para politikası genişleyici olacak
07 Mayıs 2021 - 08:14 www.finansgundem.com

Cleveland FED Başkanı Loretta Mester, "Para politikası bir süre için destekleyici, genişlemeci olmaya devam edecek" dedi

Cleveland FED Başkanı Loretta Mester, FED'in para politikasının bir süre için daha destekleyici, genişlemeci olmaya devam edeceğini söyledi. Mester,.ABD'de ekonomik görünümün parlamaktka olduğunu ancak, FED'in parasal desteklerini geri çekmeye başlamasından önce istihdam piyasası ve enflasyonda daha fazla iyileşme görmeleri gerektiğini tekrarladı.

ABD ekonomisinin hala pandemi öncesi istihdamın 8 milyon gerisinde olduğunu ve enflasyonun bu yıl görülecek geçici artışın ardından gelecek yıl aşağı yönlü trend izlemesinin beklendiğini belirten Mester, "Benim görüşüm, politikanın bir süre için daha çok destekleyici olmaya devam etmesi gerektiği yönünde, çünkü toparlanmanın genele yaygın olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mester, FED varlık alımlarını azaltmaya başladığında bunun kademeli bir süreç olacağının hatırlanmasının önemli olduğunu belirtti ve "Para politikası oldukça destekleyici olmaya devam edecek" dedi.

İşsizlik oranının bu yıl sonuna kadar yüzde 4,5 veya altına düşebileceğini belirten Mester, enflasyonun da gelecek yıl aşağı gelmeden önce bu yıl yüzde 2'nin üzerine çıkabileceğini tahmin ettiğini vurguladı.

Atlanta FED Başkanı Bostic: Nisan ayında bir milyonun üzerinde bir istihdam artışı tahvil alımının azaltılmasının tartışılmasını tetiklemez

Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic, Nisan ayında tarım dışı istihdamda 1 milyon veya üzerinde bir artış yaşanmış olmasını muhtemel olduğunu,  ancak bunun FED'in tahvil alımını azaltmayı tartışmaya başlaması için yeterli olmayacağını söyledi.

"Gerçekten güçlü istihdam rakamı bekliyorum ve bu rakamlar cesaret  verecektir" diye konuşan Bostic, "Pandemi öncesine göre 8,5 milyon  civarında istihdamın hala kayıp olduğu dikkate alındığında para politikasını ne zaman sıkılaştırılmaya başlanacağına dair bir tartışma açılmasını tetiklemez" dedi.

Konuşmasında, baz etkisi ve arz şoklarının ne kadar devam edeceğinin  belirsizliği nedeniyle önümüzdeki 2 ay için enflasyon konusunda net  bir işaret almanın zor olduğunu da ifade eden Bostic, kişisel tüketim  enflasyonunun (PCE) bu yıl yüzde 2,4-2,5'e yükselmesini ve 2022'de  yüzde 2,2'ye gerilemesini beklediğini de belirtti.

FED'den finansal kuruluşlara yapısal kırılganlık uyarısı

"FED, varlık alımlarını azaltmaya başlamadı"

Merkez Bankası resmi rezerv varlıkları azaldı

 

.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)