BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"FED, varlık alımlarını azaltmaya başlamadı"----

"FED, varlık alımlarını azaltmaya başlamadı"

FED, varlık alımlarını azaltmaya başlamadı
06 Mayıs 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Dallas FED Başkanı Robert Kaplan, "varlık alımı azaltımı çok geç olmadan konuşmaya başlamalıyız" dedi

Dallas FED Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin beklediğinden daha hızlı iyileştiğine, piyasalarda aşırılıklar ve dengesizlik olduğu endişelerine işaret ederek, politika desteğinin azaltılmasının "çok geç olmadan" konuşulmaya başlanmasını istediğini söyledi.

Bard College Ekonomi Enstitüsü'nde konuşan Kaplan, "FED'in tahvil alımlarını azaltması ekonomi için çok daha sağlıklı olacak" dedi. Aşılamanın beklediğinden hızlı ilerlediğini ve daha fazla mali yardım yapıldığını belirten Kaplan, tahvil alımının aralarında konut piyasasının da olduğu piyasalarda "aşırılıklar ve dengesizlikler" oluşturabileceğini de vurguladı.

Tahvil alımlarının azaltılmasının önceden uyararak başlaması ve kademeli olarak başlaması gerektiğini kaydeden Kaplan, "Tahvil alımlarını aşırılıklara ve dengesizliklere yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Kaplan, FED'in Aralık ayında varlık alımlarının azaltılması için ekonomide daha fazla ilerleme sağlanması şartını koyduğunu hatırlatırken o dönemden bu yana mali yardımlarda ve aşılama tarafında sağlanan ilerlemeye dikkat çekti.

Yönetici, ABD'de yıl sonunda işsizliğin yüzde 4'ün altına gerileyebileceğini de belirtti. Yıl sonunda enflasyonu yüzde 2,25 öngördü. Başkan, 2021 yılı büyümesini ise yüzde 6,5 tahmin etti.

'Varlık alımları piyasaları sarsmıyor'

ECB'nin varlık alımları azaldı

'FED varlık alımlarını azaltmalı'

ECB'nin varlık alımları arttı

TL varlıklarda volatilite bir miktar artacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)