BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPandemide e-ticaret sektörü yüzde 66 büyüdü----

Pandemide e-ticaret sektörü yüzde 66 büyüdü

Pandemide e-ticaret sektörü yüzde 66 büyüdü
15 Ekim 2021 - 14:58 www.finansgundem.com

Türkiye'de e-ticaret sektörü pandemiyle birlikte yüzde 66 büyüdü. Sektör, 5 yılda katedeceği mesafeyi 1 yıl içinde katetti.

İstanbul’u dünyanın önemli e-ticaret merkezlerinden biri yapmak amacıyla 21 Ekim’de Manderin Oriental Bosphorus Otel İstanbul’da gerçekleştirilecek World E-Commerce Forum, Türkiye’nin ve bölgenin e-ticaret ekosisteminde lokomotif rol oynayacak.

"Çin yerine Türkiye tercih ediliyor"

Küresel ticarette dengeleri altüst eden Kovid-19’la birlikte dünya tedarik pazarının yön değiştirdiğine dikkat çeken Ömer Nart, “Avrupalı ve Amerikalı alıcılar artık ürünleri Asya ülkeleri yerine daha yakın pazarlardan tedarik etmeye başladı. Birçok firma Çin yerine daha kaliteli üretim ve hızlı aksiyon alabilen Türk şirketlerinden alım yapmaya başladı. Bu trend e-ticaret tarafında da gözlemleniyor. Bu nedenle dünyanın önde gelen e-ticaret firmalarının üst düzey yöneticilerinin de aralarında yer aldığı 400’den fazla misafirin ağırlanacağı bu forum Türkiye e-ticaret pazarının geleceği için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

5 farklı panel düzenlenecek

Ömer Nart, foruma İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Lüksemburg Başbakanı ve eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Jean-Claude Juncker gibi önemli isimlerin de konuşmacı olarak katılacağını söyledi.

Dünyada kamu ve özel sektörün e-ticaret dikeyinde bir araya geldiği bu çapta başka bir organizasyonun olmadığını vurgulayan Nart, “Önümüzdeki yıllarda geleneksel Davos gibi farklı ülkelerin devlet başkanlarını, başbakanlarını, bakanlarını e-ticaret ekosisteminin aktörleriyle buluşturacağız. Yakın zamanda İngiltere merkezli bir girişimle global ölçekli bir forum daha düzenleyeceğiz. Bu forumda Türkiye’deki e-ticaret firmalarını global e-ticaret aktörleriyle buluşturacağız. Böylece Türkiye’de e-ticaretin gelişimine önemli bir katkı sunacağımızı düşünüyoruz” dedi.

World E-Commerce Forum’da ‘Kovid-19’un Uluslararası Ticarete Etkileri’, ‘E-Ticaret, Dijital Diplomasi ve Mevzuat Uygulama’, ‘E-Ticaret, Otomasyon ve Sürdürülebilirlik’ ve ‘Pandemi ve Küreselleşme’ başlıklarıyla 5 farklı panel düzenlenecek.

AB, ağustosta 5 milyar euro ticaret açığı verdi

Rusya'nın dış ticaret fazlası yüzde 68 arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)