BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPandemi krizinde servet kazandılar----

Pandemi krizinde servet kazandılar

Pandemi krizinde servet kazandılar
01 Mayıs 2020 - 16:19 www.finansgundem.com

Pandemi krizinin sonraki borsaların toparlama sürecinde ABD’li milyarderler mal varlıklarına toplamda 406 milyar dolar ekledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yapılan araştırmaya göre milyarderler korona virüs krizi devam ederken servetlerine geçtiğimiz ay 406 milyar dolar ekledi.

Washington DC merkezli düşünce kuruluşu olan Politika Araştırmalar Enstitüsü, pandemi krizinin başladığı 18 Mart ile 29 Nisan arasında kalan dönemde milyarderlerin mal varlıkları %14 artığını söyledi. Bu dönemde yaklaşık 30 milyon ABD’li işsizlik başvurusunda bulunurken, hükümetlerin ve merkez bankalarının attığı adımlarla borsalar toparlanma sürecine girdi. 18 Mart ve 29 Nisan arasında S&P 500 endeksi yaklaşık %23 oranında yükseldi.

Forbes’in ve Bloomberg’in yayınladığı raporları inceleyen enstitüye göre pandemi krizi sırasında milyarderlerin mal varlıkları 3,1 trilyon dolardan 2,9 trilyona düşse de son 6 hafta içerisinde güçlü bir şekilde toparlandı.

Dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un da salgın sırasında serveti 145 milyar dolara çıktı. Virüs kaynaklı karantinalardan dolayı online alışveriş artması sonucunda Amazon’un satışları artışlar görüldü. Şirket ayrıca 75.000 personel daha işe aldı.

12 Mart’ta “Kara Perşembe” olarak anılan borsalardaki keskin düşüşe rağmen Bezos’un varlıkları 32 milyar dolar arttı. Amazon’un hisseleri ise ABD’nin ana endekslerinin tarihi zirve yaptığı 21 Şubat’tan itibaren yaklaşık %16 yükseldi.

Salgın sırasında servet kazanmaya devam eden diğer isimler ise 10 milyar dolar ile Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 3,5 milyar dolar ile Zoom’un kurucusu Eric Yuan ve 4 milyar dolar ile eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer oldu.

Banka hisseleri toparlanma döneminde ralli yapabilir

Servetlerini sıfırlayan milyarderler

Ryanair, 3 bin kişiyi işten çıkartacak

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)