BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖzgürlük Konvoyu destekçilerinin banka hesapları donduruluyor----

Özgürlük Konvoyu destekçilerinin banka hesapları donduruluyor

Özgürlük Konvoyu destekçilerinin banka hesapları donduruluyor
23 Şubat 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

Kanada Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland, Acil Durumlar Yasası'nın ilanı ile aşı karşıtı kamyoncuların başlattığı "Özgürlük Konvoyu"na destek verenlere ait 76 banka hesabının dondurulduğunu açıkladı.

Chrystia Freeland söz konusu uygulamanın gerek görüldüğü durumlarda devam edeceğini kaydetti. Kanada Kraliyet Atlı Polisi de Acil Durumlar Yasası uyarınca bir dizi banka ve kripto para hesabının dondurulduğunu doğruladı. Polis, 34 hesabı da incelemeye aldı.

Kamyoncu tişörtü alan kadının da hesabı donduruldu

Muhafazakar Parti Sarnia Milletvekili Marilyn Gladu, ismini vermediği ama seçmenlerinden olan bir kadının, 20 dolara tişört satın aldıktan sonra hesabının dondurulduğunu duyurdu.

Hükümet tarafından parlamentoya sunulan yasanın uygulama önergesi de dün gece geç saatlerde Kanada Federal Parlamentosu genel kurulunda 151 hayır oyuna karşı 185 evet oyu ile kabul edildi.

Ne olmuştu?

Salgın kısıtlamalarına karşı çıkan ve başkent Ottawa'yı felç eden "Özgürlük Konvoyu" protestolarına karşı Kanada hükümeti Acil Durumlar Yasası'nı yürürlüğe sokmuştu. "Savaş Yasası" olarak da bilinen yasanın, 1988'den bu yana ilk kez uygulandığına işaret edilmişti. Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından 14 Şubat Pazartesi günü ilan edilen Acil Durumlar Yasası, finansal kurumlara, ablukayla bağlantılı bir kişinin veya işletmenin hesabını mahkeme emri olmadan dondurmak veya askıya almak için yeni yetkiler vermişti.

Kanada, Rusya'ya yönelik yaptırım kararı aldı

Kanada'da protestoculara sert önlem

Kanada polisi göstericilere karşı kimyasal madde kullandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)