BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada, Rusya'ya yönelik yaptırım kararı aldı----

Kanada, Rusya'ya yönelik yaptırım kararı aldı

Kanada, Rusya'ya yönelik yaptırım kararı aldı
23 Şubat 2022 - 09:10 www.finansgundem.com

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin sözde yönetimlerini tanıyan Rusya'ya karşı yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Başbakan Trudeau, "Rusya'nın küstah provokasyonları dünyadaki güvenlik ve barış için bir tehdittir" diyerek, ülkesinin Rusya'nın 'saldırgan' tavırları karşısında NATO'yu desteklemek için Letonya ve çevredeki bölgeye ek olarak 460 kadar Kanada Silahlı Kuvvetleri üyesi gönderdiğini dile getirdi.

Kanada Başbakanı, ekonomik yaptırımların ilk aşamasında Kanadalıları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tanıdığı ayrılıkçı bölgeler, Donetsk ve Luhansk ile tüm finansal anlaşmalardan menedeceğini açıkladı.

Oy veren parlamento üyeleri de hedefte

Trudeau, yaptırımların ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararına oy veren Rus Parlamentosu üyelerini de hedef alacağını ve Kanadalıların, Rus devlet tahvillerini satın almalarının yasaklayacağını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden da Washington'un Rusya'nın askeri bankasına ve finans kuruluşu VEB'ye karşı "tam blokaj yaptırımları" kararı aldığını açıklamıştı. Washington ayrıca, ilerleyen günlerde Rus seçkinlerine ve aile yakınlarına da yaptırımlar uygulayacağını ve Moskova'nın Ukrayna'daki saldırganlığını devam ettirmesi durumunda daha sert cezaları devreye sokacağını duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 2014'te Kiev yönetimine rağmen Ukrayna topraklarında Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı sözde yönetim oluşturmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi pazartesi günü imzalamıştı.

Avustralya'dan Rusya'ya yaptırım kararı

Japonya, Rusya'ya ekonomik yaptırım kararı aldı

ABD'den 2 Rus bankasına Ukrayna yaptırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)