BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrman işçisine "şehit" statüsü----

Orman işçisine "şehit" statüsü

Orman işçisine şehit statüsü
02 Ağustos 2023 - 09:30 www.finansgundem.com

Nisan ayında çıkan yasayla, orman yangınlarıyla mücadele sırasında hayatını kaybedenlere "şehit" statüsü verilmeye başlandı ve geriye dönük çalışmalarla şu ana kadar yangınlarda yaşamını yitiren 151 kişi şehit sayıldı.

Orman yangınlarıyla mücadele sırasında hayatında kaybedenlere "şehit" statüsü verilmesi hakkındaki yasa nisan ayında Meclis'te kabul edildi.

Şehit statüsü, ilk olarak orman işçileri olmak üzere yangınlarla mücadeleye katılan kamu personelinin ve gönüllülere veriliyor.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından geriye dönük olarak tarama çalışmaları yapıldı.

151 KİŞİYE ŞEHİT STATÜSÜ VERİLDİ

Orman işçilerinin örgütlü olduğu Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, şu ana kadar orman yangınlarıyla mücadele sırasında yaşamını yitiren 151 kişiye "şehit" statüsü verildiğini açıkladı.

Aslan, "Vatanın savunmasını yaparken şehit olan askerimize, polisimize nasıl şehitlik statüsü verilmişse; yeşil vatanın koruyucusu ateş savaşçıları işçiler de bu haklarını talep ediyorlardı. Uzun mücadelemizin sonucunda bu arklarımıza da şehitlik statüsünü kazandırdık." ifadelerini kullandı.

Şehit statüsü sağlananlar arasında 1905 yılında İzmir'de meydana gelen orman yangınında hayatını kaybeden işçiler de var.

14 RUS VATANDAŞI DA ŞEHİT SAYILDI

1996, 2004, 2012 ve 2021 yıllarında İzmir, Muğla, Kahramanmaraş ve Denizli'deki orman yangınlarına müdahale sırasında hayatını kaybeden 14 Rus vatandaşına da şehitlik statüsü tanındı.

Aslan, "Şimdiye kadar 150’ye yakın arkadaşımız şehit oldu. Onların çalışmaları devam ediyor. Orman teşkilatında çalışan işçisiyle, memuruyla hepsi de şehit statüsüne alınmıştır. Şu anda da işlemleri devam ediyor." dedi.

Şehitlik statüsü sağlanan Türk vatandaşlarının ailelerine maaş bağlanıyor. Bir şehit yakınına kamuda iş imkanı sağlanırken bazı kişiler için toplu tazminat ödemesi de yapılıyor. (Dünya)

PKK saldırısında gazi olan asker şehit oldu

 

Askeri araç kazası: 1 şehit

 

Van'da bir asker şehit oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)