BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporOlimpiyat'ı o sloganla istedi!----

Olimpiyat'ı o sloganla istedi!

Olimpiyat'ı o sloganla istedi!
07 Eylül 2013 - 15:10 www.finansgundem.com

Başbakan Erdoğan, Olimpiyat konuşmasında "Gelin beraber köprüler kuralım, gelin hep birlikte tarih yazalım" sloganıyla oy istedi...

Arjantin Başkent Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'nın düzenleneceği kenti belirleyecek. İstanbul, Madrid ve Tokyo'nın aday olduğu yarışta ilk sunumu biz yapıyoruz...
Farklı ülkelerden İstanbul'a gelmiş gençlerin kendi gözlerinden İstanbul'u anlattığı video sunumunun ardından sırayla Olimpiyat ekibimizin üyeleri sunumlarını yapıyor...
OLİMPİYAT VERİLMESE DE YAPACAĞIZ
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sözlerine İpek Yolu örneğinden yola çıkarak İstanbul'daki ulaşım yatırımlarıyla başladı. Türkiye'nin yakın bir zamanda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini vurgulayan Babacan, İstanbul'un Olimpiyatlar'ın yatırım bütçesi açısından en uygun aday olduğunun altını çizdi. Babacan, "Olimpiyatlar bize verilse de verilmese de zaten söz konusu yatırımların neredeyse tamamını yapacağız" dedi.
Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "TOKİ, yarın itibariyle gerekli yatırımları başlatabilecek durumda. Daha önceki Olimpiyatlarda da görüldü ki düzenleyici otorite ile Olimpiyatların düzenlendiği ülkenin hedefleri örtüştüğünde başarı daha fazla olmuştur. Bizim hedeflerimiz de Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin hedefleriyle örtüşüyor. Zaman İstanbul'a evet deme zamanıdır."
Babacan'ın konuşmasının ardından İstanbul'daki altyapı ve ulaşım projelerinin anlatıldığı video sunumu gerçekleştirildi.
İLK ADAYLIKTA 19 YAŞINDAYDIM
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, konuşmasına İstanbul'un daha önceki Olimpiyat adaylıklarının uzun geçmişine atıfta bulunarak başladı. Kılıç, özellikel dopingle mücadele konusunda Türkiye'nin aldığı önlemleri vurguladı...
BAŞBAKAN KALP DİLİYLE SELAMLADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına barış mesajlarıyla başladı. Bugün her zamankinden fazla barışa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Erdoğan, özetle şu sunumu yaptı:
- 16 saatlik rekor bir uçuşla buraya gelirken sizlere hangi dillerle selamlamayı düşündüm. Dünyanın bütün insanlarını selamlayacak dil gönül dilidir. Selam barış demektir. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Dostluğun ve kardeşliğin kenti İstanbul'dan çok güçlü bir selam iletmek istiyoruz.
-  Hoşgörü şehri İstanbul'dan samimi bir selam göndermek istiyoruz. Çocukluk yıllarımdan beri lisanslı bir futbolcu olarak spor aşkını hep içimde yaşattım. Eşim ve çocuklarım beni affetsin spora ve İstanbul'a bir aşkla bağlandım. İstanbul aşkı beni belediye başkanlığına kadar taşıdı.
- 1996'da belediye başkanı olarak bu komitenin karşısında sunum yapmıştım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak karşınızdayım. Olimpiyatlar için tüm arzumuzu sizlere göstermek için karşınızdayım.
- Şunu bilmenizi isterim ki; halkının çoğunluğu müslüman olan Türkiye'de yapılması, bu yarışa aç olan bölgemize çok faydalı olacaktır.
- Ülke olarak kararlılık içindeyiz. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. 2020'de bugünün çocukları çok daha kalkınmış bir Türkiye'de yaşayacak. 2020 Olimpiyatları'nın gençlerin ülkesi Türkiye'de, 8 bin yıllık tarihi olan bu kadim şehirde gerçekleşmesi, olimpiyat ruhuna uygun olacaktır. Kıtaları, kültürleri buluşturacak bir yeryüzü köprüsü olacaktır.
- Gelin beraber köprüler kuralım, gelin hep beraber tarih yazalım.
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)