BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporOlağanüstü genel kurul durdurulsun!----

Olağanüstü genel kurul durdurulsun!

Olağanüstü genel kurul durdurulsun!
22 Ekim 2013 - 17:26 www.finansgundem.com

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Recep Özcan, 2-3 Kasım tarihlerindeki genel kurulun durdurulmasını talep etti

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Recep Özcan, kulübün seçimli olağanüstü genel kurul kararının iptal edilmesini talep etti. Özcan, bu talebinin gerekçesini şöyle açıkladı:
"Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin yapılmasını ilan ettiği seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı, Türk Medeni Kanunu'nun 75. maddesine, Dernekler Kanunu'nun 32 ve 33. maddelerine, Fenerbahçe Spor Kulübü Dernek Tüzüğü'nün 21. maddesine usul ve esas açısından aykırılıklar bulunuyor. Bu yüzden, kamu yararı gözetilerek idari tedbir yolu ile yapılacak olan olağanüstü genel kurul toplantısının durdurulması talebimizdir."
Özcan başvurusunda, seçim maddesi olmadan olağanüstü genel kurul yapılması gerektiğini vurgulayarak, "İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 18 Temmuz 2013 tarihinde vermiş olduğu ara kararda emir edilen, 'Aziz Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun üyeliklerinin Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği tüzüğünün 6. maddesine uygun olup olmadığının, en kısa süre içinde yapılacak olağanüstü genel kurulda oylanması' kararına uymadan seçimli genel kurul çağrısı yapmışlardır. Bu durum Türk Medeni Kanunu'na, Dernekler Kanunu'na ve Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği Tüzüğü'ne açıkça aykırıdır" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kardan adam22 Ekim 2013 17:34

    futbol aş. lere baktım. gs, fb, bjk 3 büyüklerin yanısıra, tspor. ayrıca çaykur rize ve Kasımpaşa a.ş imiş. tayyibin tayfası :) tspor da dahil tabii. vay be gürcü ve lazlar türklere baş olmuş :)