BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Ofise dönüş'e ofisler engel oluyor----

'Ofise dönüş'e ofisler engel oluyor

'Ofise dönüş'e ofisler engel oluyor
08 Şubat 2024 - 17:28 www.finansgundem.com

‘Uzaktan çalışma'dan ‘ofise geri dönüş’e geçiş sürecinin önündeki en büyük engel bu kez de ofisler olacak gibi duruyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çoğu çalışan ofise geri dönüş konusunda olumlu düşünüyor ancak bir araştırma, ofislerin henüz çalışanlar için hazır olmadığını ortaya koyuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Cisco tarafından yapılan bir araştırma, ofislerin, yeni çalışma metotlarına uygun olarak çalışanların taleplerini karşılayacak durumda olmadığını gösteriyor.

Yüzde 74 ofise dönüşe olumlu bakıyor

Fortune’dan Orianna Rosa Royle'un haberine göre, genel varsayım, işverenlerin ofise geri dönmeyi talep ederek personeli gönülsüzce odalarına dönmeye zorladıkları yönünde. Ancak teknoloji devi Cisco'nun yeni araştırması bu anlatıyı çürütecek sonuçlar içeriyor.

Çoğunlukla çalışanların ofise dönüş talimatlarını memnuniyetle karşıladıkları görülüyor. Cisco, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, Polonya ve İspanya'da 4.500 çalışan ve 1.050 işverenle yaptığı ankette, yüzde 74'lük büyük bir çoğunluğun işe dönme konusunda olumlu hissettiğini bildiriyor.

Araştırma bunun nedeni olarak, pandeminin neden olduğu izolasyonda çalışmanın ardından, en çok işbirliği ve beyin fırtınası yapma ve kanepede oturup haftanın beş günü net üzerinden bağlantı kurarken tam anlamıyla elde edilemeyen aidiyet duygusunu yeniden hissetme olasılığının çalışanları heyecanlandırmasını gösteriyor.

Ofisler hibrit çalışmaya uygun değil

Veriler, işe gidip gelmek istemedikleri için inat eden çalışanların, ofise dönüş ile ilgili isteksizliklerinin çoğunun işyerinin hibrit çalışma için uygun şekilde donatılmamasından kaynaklandığını ortaya çıkarıyor. Ankete katılan işverenlerin neredeyse yüzde 80'i personelini en azından yarı zamanlı olarak ofise geri çağırıyor ancak her üç çalışandan biri ofisin geri dönüşe hazır olmadığını düşünüyor.

2020 yılında hükümetlerin çalışanlara evden çalışma zorunluluğu getirmesinden bu yana çok şeyin değiştiği görülüyor. Toplantıların çoğu artık Zoom merkezli; bu arada ofislerin de bir tür işbirliği merkezi haline geldiği gözleniyor. Dolayısıyla bu değişimleri göz ardı etmek ve çalışanların eski çalışma yöntemlerine dönmelerini beklemek personel açısından pek hoş karşılanmıyor.

Ankete katılanların yüzde 50'sinden fazlası, ofiste tek başına çalışmaya çok fazla alan ayrılmasından şikayetçi. Çalışanlar, binanın etrafına yerleştirilmiş birkaç toplantı odasıyla birlikte sıra sıra masalardan oluşan ortak ofis düzenini ‘amaca aykırı’ olarak tanımlıyor ve bunun yerine işbirliğine ve kültür oluşturmaya daha elverişli bir alan istiyor. Sonuçta, hibrit düzende çalışanların evde tek başına çalışmak yerine zamanlarını ve paralarını ofise gitmek için harcamalarının nedeni de bu olarak görülüyor.

Mevcut konferans salonları da çalışanların taleplerine yanıt vermiyor. Ankete katılan çalışanların yüzde 73'ü mevcut toplantı odalarının ofis içi üretkenliği artırdığını düşünmüyor.

İşverenler ofisleri bir cazibe merkezi haline getirmeli

Bu arada çoğu işveren bile toplantılara uzaktan katılanların deneyiminin ofisteki katılımcıların deneyimiyle pek tutarlı olmadığı konusunda hemfikir görünüyor. Rapor, “İşverenler bir boşluğun farkındalar ve eğer ofisi bir mıknatıs haline getirmezlerse, insanların ofise dönmesini zorunlu kılamayacaklar” uyarısında bulunuyor.

İşverenlerin yüzde 85'i, çalışma alanlarını yeni iş dünyasına uygun hale getirmenin yetenekleri çekmenin ve elde tutmanın anahtarı olduğunu bilmesine rağmen, ankete katılan işverenlerin yalnızca yüzde 65'i gelecek iki yıl içinde hibrit çalışma teknolojisini uygulamak da dahil olmak üzere çalışma alanlarını güncellemeyi planlıyor.

Teknoloji şirketleri öncülük ediyor

İşgücünün evden çalışmasına izin vermek için tartışmasız en iyi konumda olmasına rağmen, birçok teknoloji şirketi geçen yıl ofise dönüş talimatları vermeye başladı. Bu nedenle, ekiplerini haftanın birkaç günü yüz yüze işbirliği yapmaya ikna etmek için Cisco ve Zoom gibi şirketler, ofislerinin işe gidip gelmeye değer bir yer olduğunu kanıtlamak zorunda kaldı.

Cisco CEO'su Chuck Robbins'in belirttiği gibi, çalışanlarından ofise daha sık gelmelerini, yalnızca masa başında oturmalarını ve görüntülü toplantılar yapmalarını isteyen işverenlerin kazanma şansı oldukça düşük görünüyor. Robbins, “Çalışanlar bunu evden de yapabilirler” diyor ve şirketlerin ofislerini ‘işbirliği merkezleri’ olarak yeniden adlandırmasının nedeninin de bu olduğunun altını çiziyor.

Ofise dönüş yanlısı patronlar işler kötüleşince çalışanları suçluyor

 

Ofise dönüş için Y kuşağı kriterleri

 

Patronlar 2024’te de 'ofise dönüş'te ısrarcı

 

Ofise dönüş trendi ölüyor mu?

 

Ofise dönüş için bastıran patronlar bedel ödeyebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)