BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkOff-shore hesaplarının maliyeti büyüyor----

Off-shore hesaplarının maliyeti büyüyor

Off-shore hesaplarının maliyeti büyüyor
17 Nisan 2016 - 17:31 www.finansgundem.com

Off-shore'cuların şimdiye kadar Türkiye'ye maliyeti 300 milyon lirayı bulurken, bu rakamın 1,5 milyar liraya çıkabileceği tahmin ediliyor.

Panama merkezli dünyanın en büyük dördüncü off-shore hukuk ve danışmanlık firması Mossack Fonseca'ya ait yaklaşık 11,5 milyon belgenin sızdırılmasının ardından gözler tüm dünyada off-shore hesaplara çevrildi. Panama'daki off-shore bankalara para yatıranlar vergi kaçırmakla itham edilirken, Türkiye'deki mahkemeler Türk off-shore'cuları mağdur olarak görerek, zararlarını Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF)  ödettiriyor. Böylece Türk off-shore'cular, yurtdışındaki off-shore bankalarda kaybettikleri paralarını almakla kalmıyor; zararları, mahkeme kararlarıyla ana paralarının 6 katını bulan faizlerle de karşılanabiliyor.     

Türkiye'nin Kıbrıs başta olmak üzere vergi cenneti ülkelerdeki off-shore bankalarda parası buhar olanlara şimdiye kadar ödediği bedel 300 milyon lirayı buldu. Bir üst düzey TMSF yetkilisi, Yargıtay kararını değiştirmezse yurt dışındaki off-shore'larda parasını kaybedenlere yapılacak ödemelerin 1,5 milyar lirayı bulmasının beklendiğini söyledi.  Vergi cenneti diye tabir edilen Panama, Kıbrıs ve benzeri ülkelerde kurulan off-shore bankaların en yüksek faizi verebildiğini, çünkü bankacılık masraflarının daha düşük olduğunu aktaran yetkili, Türkçe'de "kıyı bankacılığı" diye tercüme edilen off-shore bankaların vergi cenneti diye tabir edilen söz konusu ülkelerde ya hiç vergi ödemediğini ya da çok az vergi ödediklerini anımsattı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)