BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD raporunda 'yapay zeka' tehdidi----

OECD raporunda 'yapay zeka' tehdidi

OECD raporunda 'yapay zeka' tehdidi
12 Temmuz 2023 - 07:07 www.finansgundem.com

OECD, olası bir yapay zeka devrimi sonrası istihdam hareketlerinin değişimini raporladı. 'Yapak Zeka ve İş Gücü Piyasası' başlıklı raporda, yapay zekanın kullanımının artması sonucu en fazla etkilenebilecek meslek grupları belirlendi

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), bir yapay zeka devriminin eşiğinde olunabileceğini, en yüksek otomasyon riski altında sınıflandırılan mesleklerin istihdamın yaklaşık yüzde 27'sini oluşturduğunu bildirdi.

OECD, İstihdam Görünümü 2023 Raporu'nu "Yapay Zeka ve İş Gücü Piyasası" başlığıyla yayımladı.

YAPAY ZEKA TEHDİDİ

Yapay zekanın iş gücü piyasası üzerindeki etkisinin analiz edildiği raporda, firmaların yapay zekayı kullanmasının hala nispeten düşük oranda olmasına rağmen teknolojideki hızlı ilerlemenin, düşen maliyetlerin ve yapay zeka becerilerine sahip çalışanlardaki artışın OECD ülkelerinin bir "yapay zeka devriminin" eşiğinde olabileceğini gösterdiği aktarıldı.

Raporda, yapay zekanın etkisi dikkate alındığında, en yüksek otomasyon riski altında sınıflandırılan mesleklerin istihdamın yaklaşık yüzde 27'sini oluşturduğu kaydedildi.

YAPAY ZEKA, DÜŞÜK VASIFLI İŞLERE TALİP

İnşaat, çiftçilik, balıkçılık ve ormancılık gibi düşük ve orta vasıflı işlerin en fazla risk altında olan işler olduğu belirtilen raporda, yüksek beceri gerektiren mesleklerin de en azından otomasyon riski altında olduğuna işaret edildi.

Çalışanlar işlerini tamamen yapay zekaya kaptırma konusunda endişeli

ÇALIŞANLARIN 5'TE 3'Ü İŞSİZ KALABİLİR

Rapora göre, yapay zekayı kullanan firmalar arasında şimdiye kadar istihdamı olumsuz etkilediğine dair çok az kanıt olduğu tespit edildi.

Çalışanların 5'te 3'ünün gelecek 10 yıl içinde işlerini tamamen yapay zekaya kaptırma konusunda endişeli olduğuna dikkat çekilen rapora göre, yapay zeka nedeniyle çalışanlar kendi sektörlerindeki ücretlerin düşeceğinden de endişe duyuyor.

Raporda, hükümetlerin işverenleri daha fazla eğitim sağlamaya, yapay zeka becerilerini eğitime entegre etmeye ve yapay zeka iş gücünde çeşitliliği desteklemeye teşvik etmesi gerektiği vurgulandı.

OECD istihdam piyasaları sıkı kalmaya devam ediyor

 

OECD bölgesinde enflasyon geriledi

 

Yapay zeka ile alışveriş

 

Yapay zeka kriptoya seviye atlatabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)