BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiYapay zeka ile alışveriş----

Yapay zeka ile alışveriş

Yapay zeka ile alışveriş
07 Temmuz 2023 - 08:39 www.finansgundem.com

Yapay zeka; ürünleri araştırmak, market alışverişi yapmak, ve seyahat planlamak gibi birçok alanda kullanılabilir.

ChatGPT gibi yapay zeka araçları, ürün arama, alışveriş listesi oluşturma ve seyahat rezervasyonları yapmayı kolaylaştırıyor.

Birçok kişi, alışveriş sürecinin en çok zaman alan kısmının araştırma yapmak olduğunu zira siteleri incelemek ve bir kahve makinesini ya da ucuz ve konforlu bir otel odasına rezervasyonu yapmak için uygun olanı seçmek olduğunu düşünüyor.

Şarku’l Avsat’ın New York Times’dan aktardığı bu makalede, sizin için uygun olanları hızlı ve etkili bir şekilde seçmeniz için yapay zekanın neler yapabileceğini ele alacağız. Bu amaçla, ürün aramak için Microsoft’tan Bing, Google’dan Bard ve OpenAI’den ChatGPT gibi chatbotları kullanmaya odaklanacağız. Chatbotların en son geliştirilmiş hali olan ChatGBT’nin market listeleri hazırlamak ve seyahat planlamak için nasıl kullanılabileceğini birlikte keşfedeceğiz.

ÜRÜN ARAMAK

Diyelim ki French press ile kahve yapmayı seviyorsunuz ve maliyeti 200 dolardan daha az olan bir kahve öğütücü arıyorsunuz. Bu durumda, insanlar genellikle web sitelerinde arama yapmaya ve yorumları okumaya başvurur.

Fakat chatbotlar, bu süreci daha basite indirgeyebilir. Şu anda arama motorlarına bağlı olan Microsoft’tan Bing ve Google’dan Bard, size güncel ürün önerileri sağlamak için en uygun olan charbotlar olarak öne çıkıyor.

Her zaman olduğu gibi, en iyi sonucu almak için doğru komutları kullanın. Örneğin, “Alışveriş asistanı olarak hareket et. French presste kullanmak için iyi değerlendirmeleri olan ve 200 doları aşmaması gereken bir kahve değirmeni arıyorum” yazın. Yanıt olarak, Bing ve Bard size spesifikasyonlarınıza uyan öğütücü modellerinin bir listesini önünüze çıkarıyor.

’ALIŞVERİŞ ASİSTANI GİBİ HAREKET ET’

Chatbotlara örneğin “Hangi ev elektronik aleti en çok dayanır?” gibi daha zor sorular da sorabilirsiniz ve bunun için “Alışveriş asistanı olarak hareket et. Bir buzdolabı arıyorum. Hangi markaların güvenilirlik derecesi yüksek? Bu markalardan hangi buzdolapları iyi yorumlar alıyor?” komutu verebilirsiniz.

Ardından chatbotlar, Tüketici Raporları ve The Times’ın kendi Wirecutter’ı gibi yayınlardan hangi cihazların en yüksek güvenilirlik derecelerine sahip olduğunu size bildiriyor.

Chatbotların her kullanımından sonra sonuçların doğruluğunu kontrol etmeniz daha iyi olur. Sıfırdan manuel olarak arama yapmak yerine, chatbotların önerilerinin doğru olduğundan emin olmak daha hızlı oluyor.

YİYECEK ALIŞVERİŞİ

Şimdi gelecek hakkında konuşalım. OpenAI şirketi, temelde ChatGPT’ye yeni yetenekler eklemenize izin veren bir üçüncü taraf uygulama mağazası olan eklentiler platformunu geliştiriyor. Bu platform şu anda yalnızca ChatGPT Plus için ayda 20 ABD doları ödeyen abonelere, web’de gezinme ve alışveriş için olanlar da dahil olmak üzere eklentiler sunuyor.

Eğer ücretli bir abone iseniz eklentileri kullanmak için ChatGPT ayarları menüsüne gidin, ‘beta özellikler’e tıklayın ve ‘eklentiler’i açın. Ardından, ChatGPT uygulamasında veya web sitesinde GPT-4 sekmesine gidin ve ‘eklentiler’i tıklayın. Sonrasında aşağı oka tıklayın ve eklenti mağazasını seçin. Uygulamaları arayabileceğiniz yer burasıdır. Şimdi ilk olarak market teslimatı uygulaması Instacart ile başlayalım.

“Makarna Bolognese yapıyorum. İyi bir tarifi nedir ve malzemeleri nelerdir?” diye bir komut yazdığınızda chatbot, yemekteki malzemeleri listeleyecek ve bir alışveriş listesi oluşturmayı teklif ediyor.

Diyet kısıtlamalarınız doğrultusunda ek alışveriş listelerinden de yararlanabilirsiniz. Örneğin, “Vegan bir akşam yemeği hazırlıyorum. Bana bir öneri ve malzemeleri belirle” komutu verebilirsiniz. Bot bir yemek önerecek ve malzemeleri listeliyor.

Alışveriş listesine tıkladığınızda, tüm ürünleri otomatik olarak sepetinize yükleyebileceğiniz ve bunları satın almak için bir market seçebileceğiniz Instacart’a yönlendirileceksiniz.

ChatGPT Plus için ödeme yapmak istemiyorsanız yine de yapay zekayı market alışverişi için kullanabilirsiniz. Bing’den bir tarif istemeyi deneyin, ardından ondan gerekli malzemelerin alışveriş listesini isteyin. Zekice bir numarayla, marketlere göre bir alışveriş listesi düzenlemesini de isteyebilirsiniz.

YOLCULUK PLANLAMASI

Seyahat planlamasına yardımcı olan Kayak ve Expedia gibi seyahat sitelerinden eklentiler de bulunuyor. Örneğin, turizm bölgelerine yürüme mesafesinde gecelik 500 dolara iyi derecelendirilmiş bir otel arıyor olabilirsiniz. Bu, genellikle siteler arasında gezinmeyi ve haritaları incelemeyi gerektiren bir süreç gerektiriyor.

Gelin, bunun için Expedia eklentisini deneyelim.

Komut olarak “Temmuz ayında İtalya’nın Floransa kentine seyahat edeceğim. Turistik yerlere yürüme mesafesinde olan, iyi değerlendirilmiş otelleri bul. Bütçem gecelik 500 dolar” yazdık. Central Market ve Santa Maria del Fiore Katedrali gibi turistik yerlerin yakınında, Expedia'da 9 ve üzeri puan alan en iyi otellerin bir listesini içeren bir yanıt aldık.

Uçuş aramak için Expedia eklentisini de kullanabilirsiniz. Örneğin, “28 Temmuz’da San Francisco’dan Milano, İtalya’ya uçmaya çalışıyorum. Kısa aktarmalarda en iyi seçeneklerim neler?” komutunu verince, ChatGPT daha sonra en kısa uçuşlar için Expedia’nın sonuçlarını sunuyor. Bu noktada, aynı işlemi Bard ve Bing ile denediğimizi, ancak sonuçlar çok genel olduğunu ve bize için yanlış fiyatlar verdiğini belirtmek gerekiyor. (Şarku'l Avsat-Brian X. Chen)

Yapay zeka kriptoya seviye atlatabilir

 

Dünyaca ünlü üniversitede dersleri yapay zeka verecek!

 

İşletmeler yapay zekâyı hakkıyla kullanamıyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)