BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD Bölgesi enflasyonu açıklandı----

OECD Bölgesi enflasyonu açıklandı

OECD Bölgesi enflasyonu açıklandı
29 Ocak 2013 - 13:48 www.finansgundem.com

Kanada, İngiltere değişmedi. İtalya, Fransa ve ABD geriledi. Almanya, Japonya yükseldi

OECD bölgesi enflasyonu Aralık ayında bir önceki ayla aynı seviyede oldu.  OECD Bölgesi’nde geçtiğimiz yılın son ayında yılık enflasyon yüzde 1.9 düzeyinde oldu. Kasım ayında da enflasyon bu seviyede gerçekleşmişti. Yıllık enflasyon oranı enerji fiyatlarında yüzde 2.9 ve gıda fiyatlarında yüzde 2.1 seviyesinde gerçekleşti. Gıda ve enerji hariç enflasyon artışı ise yüzde 1.5 düzeyinde oldu.
Aralık ayında yıllık enflasyonun değişmediği ülkeler arasında yüzde 0.8 ile Kanada, yüzde 2.7 ile İngiltere yer alırken enflasyon İtalya'da yüzde 2.5'ten yüzde 2.3'e Fransa'da yüzde 1.4'ten yüzde 1.3'e, ABD'de yüzde 1.8'den yüzde 1.7'ye geriledi. Enflasyonun artış gösterdiği ülkeler arasında ise Almanya yüzde 1.9'dan yüzde 2.1'e yükselen enflasyon ve kasım ayında fiyatların yüzde 0.2 oranında gerilemesinin ardından Aralık ayında yüzde 0.1 oranında yükseldiği Japonya dikkat çekti.
Euro bölgesinde yıllık enflasyon Kasım ayında olduğu gibi Aralık ayında da yüzde 2.2 seviyesinde kaldı. Aylık bazda ise OECD bölgesinde fiyatlar 2012 aralık ayında bir önceki aya göre değişim göstermedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)