BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama baskısını artırıyor----

Obama baskısını artırıyor

Obama baskısını artırıyor
19 Şubat 2013 - 19:40 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, bugün Washington'da yaptığı bir konuşmada Kongre üzerindeki harcama keasintilerini engelleme baskısını artırdı

ABD Başkanı Barack Obama, ekonomiye zarar vereceğini ve çok önemli hizmetleri aksamaya uğratacağı 1.2 trilyon dolarlık harcama kesintilerinin 1 Mart'tan önce engellenmesi için Kongre üzerindeki baskıyı yavaş yavaş artırıyor.
Obama yaptığı son açıklamada harcama kesintilerinin devreye girmesi durumunda ABD'nin yüz binlerce istihdam kaybı yaşayacağı, askeri hazırlıkların zarar göreceği, eyalet ve yerel hükümetlere yapılan yardımların azalacağı ve hükümetin doğal afetlere veya diğer acil durumlara karşı harekete geçebilme yeteneğinin hafifleyeceği uyarılarında bulundu.
Washington'da bugün yaptığı açıklamada ABD Başkanı, yasa yapıcıların bir anlaşmaya varamaması halinde bile Kongre'nin "en azından" daha küçük bir paket hazırlayarak görüşmelerin devam etmesi için geçici bir çözüm bulmasını istedi. Obama, "Hiç kimse bu kesintilerin devreye girmesini istememeli" dedi.
Yasaya göre 1 Mart'ta devreye girerek olan harcama kesintileri 9 yıla yayılarak, savunma ve savunma dışı harcamalardan eşit kesintiler halinde alınacak. Her iki partinin de bu kesintilerin ekonomiye zarar vereceği konusunda aynı görüşü paylaşmasına rağmen henüz hiç bir parti kördüğümü açabilmek için bir girişim yapmış değil.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)