BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor"O öpücük şampiyonluğun önüne geçti, üzgünüm"----

"O öpücük şampiyonluğun önüne geçti, üzgünüm"

O öpücük şampiyonluğun önüne geçti, üzgünüm
31 Ağustos 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

İspanya'da Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales'in Dünya Şampiyonu Kadın Futbol Takımı'nı kutlaması sırasında Hermoso'yu dudaklarından öpmesiyle ilgili çalkantılar sürüyor. Takımın kalecisi Coll, "Skandalın başarımızı gölgelemesi çok kötü" dedi

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'ndaki tarihi zaferiyle değil, madalya töreninde yaşanan öpücük skandalıyla gündemde. Takımın kalecisi Catalina Coll, bu skandalın milli takımın zaferine gölge düşürmesinden üzüntü duyduğunu dile getirdi.

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in finalin ardından kutlamalar sırasında milli takım oyuncularından Jenni Hermoso’yu dudaklarından öpmesi krize neden oldu.

Rubiales'in yetkileri askıya alındı

Hermoso öpücüğün “rızaya dayalı” olmadığını söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen ve istifa etmeyi reddeden Rubiales'in yetkileri askıya alındı.

BBC Mundo’ya konuşan takımın 22 yaşındaki yıldız kalecisi Catalina Coll, bu skandalın milli takımın zaferine gölge düşürmesinden üzüntü duyduğunu söylüyor.

17 yaş altı ve 19 yaş altı kategorilerde dünya şampiyonluğu bulunan Coll, aynı zamanda yaşananlar sonrası takım arkadaşı Jenni Hermoso’nın sıkı destekçilerinden.

Takımın 23 oyuncusu, hakkında soruşturma başlatılan Rubiales görevi bırakana dek ulusal takımda bir daha forma giymeyeceklerini söylüyor.

Ateşli tartışmalara yol açtı

Öpücük, ülkede sadece spor dünyasında büyük tartışmaya yok açmakla kalmadı, ülkede toplumsal hatta siyasal polemikleri de tetikledi. Uluslararası basında ve sosyal medyada, gücün istismarı ve cinsiyetçilik konuları ateşli bir şekilde tartışılıyor.

İspanya hükümeti dahil tarafların istifasını istediği Rubiales, öpücüğün karşılıklı rızaya dayalı olduğunu savunuyor ve çağrılara kulak asmıyor.

Catalina Coll ise “Biz futbolcuyuz ve saygı görmek istiyoruz” diyor.

Coll'un, BBC Mundo'ya yaptığı açıklamada skandalla ilgili şunları söyledi: 

Rubiales’in takım arkadaşınız Jenni Hermoso’yı öpmesinden sonra yaşanan krizden nasıl etkilendiniz?

Takımın 23 futbolcusunun bu hikayenin asıl kahramanı olmaması beni üzüyor. Sokakta sizinle konuşan insanların "Dünya Kupası zaferi için tebrikler" demek yerine, bu konudan bahsetmesi de beni hayal kırıklığına uğratıyor. Bazen kutluyorlar ama yine asıl olarak bu konuyu vurguluyorlar. Yine de her şeyin çözüleceğine ve yoluna gireceğine inanıyorum.

Coll "İspanya Milli Takımı'na çağrılırsanız bu kez gitmemeye karar verdiniz. Bu süreç nasıl gelişti?" şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı: 

"Birbirimizle iletişime geçtik. Yaşananların daha fazla devam edemeyeceği konusunda benzer düşüncedeydik. Sonuçta bu çok değer verdiğimiz bir takım arkadaşımızın başına geldi ve biz de, o ne karar verirse versin, yanında olmaya karar verdik."

(FOTO: Jennifer Hermoso, finaldeki öpücüğün rızası dışında gerçekleştiğini söylüyor.)

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Coll, "Hermoso ile konuşma şansı buldunuz. O nasıl?" şeklindeki soruya da, "Sanırım cep telefonu, aldığı mesajlarla dolu. Takımdaki herkes ne olursa olsun Jenni’nin yanında duracağını gösterdi. Hiç kolay bir durum değil ve onun için ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum" diye yanıt verdi. 

"Rubiales’in davranışı sizi şaşırttı mı?" şeklindeki soru üzerine de Coll şunları söyledi:

"Sonuçta şaşırdığımı söyleyemem. Tabii ki davranışından hoşlanmadım. Bence herkes, hakkında hiç konuşmak istemediğimiz bir konuyu konuşuyor. Ben bu konuyu değil, Dünya Kupası’nda nasıl oynadığımız hakkında konuşmak istiyorum." 

Coll son olarak da şunları söyledi: 

"İyi sonlanmasını isterim ve bence tüm oyuncuların dileği de bu. Sonuçta biz futbolcuyuz ve futbol oynamak, saygı görmek ve saygı göstermek istiyoruz. Durum bu. Futbol oynamak bizim zevk aldığımız şey ve eğer her şey yoluna girerse, dönüp yeni şampiyonluklar kazanmaya devam etmek istiyoruz." (BBC Türkçe)

İspanyol kadınlar dünya şampiyonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)