BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Nükleer görüşmelerde sonsuza kadar beklemeyeceğiz'----

'Nükleer görüşmelerde sonsuza kadar beklemeyeceğiz'

'Nükleer görüşmelerde sonsuza kadar beklemeyeceğiz'
01 Mart 2022 - 12:18 www.finansgundem.com

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Viyana'da sürdürülen nükleer görüşmelere ilişkin "ülkesinin sonsuza kadar beklemeyeceğini" dile getirdi.

Sözcü Hatibzade, Twitter'dan yaptığı paylaşımda ABD tarafının "İran uyumsuz davranırsa nükleer anlaşmadan çekiliriz" açıklamasına cevap verdi. Hatibzade, "Eğer ABD kararlı davransa anlaşmaya varılır. İran buna hazır ama sonsuza kadar beklemeyecek" dedi.

ABD'nin 2018'de nükleer anlaşmadan çekildiğini hatırlatan Hatibzade, bir kez daha bunun tekrar edilmemesi konusunda emin olmaları gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, dünkü basın toplantısında, "İran müzakerelerin ilerlemesi konusunda uyumsuz davranırsa, ABD nükleer anlaşmayı canlandırma çabalarından geri çekilmeye hazırdır" ifadelerini kullandı.

Nükleer müzakereler

İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan anlaşmanın ilki, 2015'te Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 5 daimi üyesi (İngiltere, ABD, Çin, Fransa, Rusya) ile Almanya ve İran arasında imzalanmıştı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018 yılında ülkesini tek taraflı olarak anlaşmadan çekmesinin ardından İran'a yönelik ekonomik yaptırımlar tekrar uygulamaya konulmuştu. Bunun üzerine Tahran yönetimi nükleer faaliyetlerine aşamalı olarak geri dönmüştü.

KOEP'in yürürlüğe konulmasına yönelik görüşmeler, Kasım 2021'de Avusturya'nın başkenti Viyana'da tekrar başlamıştı.

İran'dan vatandaşlarına çağrı: Ukrayna'dan ayrılın

İran nükleer görüşmeler konusunda 'iyimser'

İran'da kısıtlı internet reddedildi

İran bağışlanan aşıları iade etti

İran'dan Rusya-Ukrayna gerilimi hakkında açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)