BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran'da kısıtlı internet reddedildi----

İran'da kısıtlı internet reddedildi

İran'da kısıtlı internet reddedildi
23 Şubat 2022 - 11:43 www.finansgundem.com

İran'da internet faaliyetlerini kısıtlamaya yönelik tedbirlerin uygulanmasını öngören kanun teklifi için dün Meclis Ortak Komisyonunda yapılan oylama, Meclis Tüzüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

"İnternet hizmetlerini düzenleme yasası" adı verilen ve dün Meclis Ortak Komisyonu toplantısında onaylanan kanun teklifi üzerinde yapılan oylama, bazı milletvekillerinin itirazı üzerine iptal edildi.

Komisyon üyelerinden Celal Reşidi Kuçi ve Milletvekili Masume Paşayi tarafından Ortak Komisyon Başkanı Rıza Takipur Enveri'ye gönderilen mektuba göre, dün yapılan oylamanın, Meclis Tüzüğünü ihlal ettiği ve farklı bir metin üzerinde yapıldığı gerekçesiyle iptal edilmesi gerekiyor.

İran Meclis Haber Ajansına (ICANA) göre, Söz konusu kanun teklifine karşı çıkan bazı milletvekilleri ise teklifin Meclise geri gönderilmesini istiyor.

Meclis Başkan Yardımcılığı da itirazlar üzerine oylamanın geçersiz olduğu ve yeniden oylama yapılması yönünde karar aldı.

İnterneti sınırlayacak teklifte neler var?

İran'da bir grup milletvekili, "İnternet kullanıcılarının haklarını korumak ve mesajlaşma uygulamalarını düzenlemek" adı verilen kanun teklifini Haziran 2021'de Meclise sunmuştu.

Meclisten geçen teklif, özellikle sosyal mesajlaşma platformlarına sistematik olarak geniş kısıtlamalar getirmesi ve ülkede internet sitelerine erişim engelini artıracağı endişeleri üzerine daha fazla inceleme için Meclis Araştırma Merkezine sevk edilmişti.

Yabancı sosyal medya uygulamalarına ülkede "resmi olarak kayıt olma ve İran yasalarına uyma" zorunluluğu getirecek teklifin yasalaşması halinde bu şartlara uymayan yabancı uygulamaların faaliyetine son verilecek.

Teklifte ayrıca yerli sosyal medya uygulamalarını desteklemek amacıyla yabancı uygulamaların internet bant genişliğinin yerli uygulamaların yarı kapasitesine indirilmesi öngörülüyor.

Engelleri aşmak için VPN kullanılıyor

İran'da Telegram, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına getirilen erişim engellerini aşmak için yaygın olarak VPN kullanılıyor.

Twitter ülkede yasak olmasına rağmen başta İran lideri Ayetullah Ali Hamaney olmak üzere devletin üst düzey isimlerinin platformda aktif hesapları bulunuyor.

İran bağışlanan aşıları iade etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)