BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNorveç'ten İsrail çıkışı: Sınırı aştılar----

Norveç'ten İsrail çıkışı: Sınırı aştılar

Norveç'ten İsrail çıkışı: Sınırı aştılar
28 Ekim 2023 - 19:15 www.finansgundem.com

Norveç’ten İsrail’e uyarı geldi. Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 'sınırı aşmak' anlamına geldiğini söyledi.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Gazze'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'in siyasi hedefleri ile güç kullanma dengesine meydan okumada sınırı aştığını söyledi.

Bergens Tidende gazetesinin haberine göre, basına açıklamalarda bulunan Bakan Eide, bölgede vatandaşlarının da olduğuna dikkati çekerek "Gazze'dekiler için durum felaket" dedi. Eide, Gazze'de güvenli yer olmadığını, bölgede şimdiye kadar bazı Norveçlilerin de yaralandığını bildiklerini vurguladı.

Dün geceki saldırıdan sonra yeni yaralı olup olmadığını öğrenmeye çalıştıklarını kaydeden Eide, ancak internet ve iletişim kanallarının kesilmesi nedeniyle irtibat kurmanın zor olduğunu dile getirdi.

Siyasi hedefler ve güç kullanma arasında denge

İsrail'in meşru müdafaa hakkı olduğuna inandıklarına işaret eden Eide, İsrail'in saldırılarında sivil ayrımı yapmak için önlemler alması gerektiğini de belirtti.

Eide, siyasi hedefler ile güç kullanımı arasında denge olması gerektiğini kaydederken İsrail'in siyasi hedefler ile güç kullanma dengesine meydan okumada ileri gittiğine inandıklarına dikkat çekti.

İki devletli çözüm

Dışişleri Bakanı Eide, İsrail'in söz konusu saldırıların başlangıcında sahip olduğu sempatinin çoğunu yaktığını ve dünyayı kendilerine karşı harekete geçirdiklerini söyledi.

Eide, uzun vadede İsrail'in hem Filistinlilerle hem de Arap komşularıyla barış içinde yaşamak zorunda kalacağına dikkati çekerek saldırı sırasında bile bunu nasıl yapacaklarını düşünebilmeleri gerektiğini savundu.

İki devletli çözümün uzun vadeli barışa giden tek yol olduğuna inandığını ve mevcut durumda en önemli şeyin gerilimi durdurmak olduğunu vurgulayan Eide, "Gazze'ye yönelik şiddetli saldırıların uzun vadede İsrail'e fayda sağlamayacağını" dile getirdi.

Yusuf İslam: Şu anda Gazze’de yaşananlar soykırımdır!

 

Erdoğan: Gazze için kıyamdayız!

 

Lavrov'dan Gazze uyarısı

 

Filistin: İsrail'i Gazze'de ateşkes ilan etmeye zorlayın

 

'Gazze'ye her gün 40 TIR girmeli!'

 

BM'den Gazze’de ateşkes çağrısı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.29 Ekim 2023 05:35

    HİÇBİR ÜLKE AKDENİZ KIYISINDAKİ GAZZE/FİLİSTİN TOPRAKLARININ İSRAİL'CE İLHAKINI TANIMAMALIDIR GAZZE/FİLİSTİNIN DEVLET OLMASI İÇİN BM DE SİYASİ CALIŞMALAR HIZLANDIRILMALIDIR ÖNCE DEVLET OLARAK TANINMALI SONRA ASKERİ MALZEME YARDIMI YAPILMALIDIR