BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Gazze'ye her gün 40 TIR girmeli!'----

'Gazze'ye her gün 40 TIR girmeli!'

'Gazze'ye her gün 40 TIR girmeli!'
28 Ekim 2023 - 09:38 www.finansgundem.com

Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'deki insani yardımlarını genişleterek, önümüzdeki iki ayda 1,1 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırabilmek için her gün 40 tırın Gazze'ye girmesi gerektiğini duyurdu.

Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze'deki insani yardımlarını genişleterek, önümüzdeki iki ayda 1,1 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırabilmek için her gün 40 TIR'ın Gazze'ye girmesi gerektiğini duyurdu.


WFP'den yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de gıda yardımlarının durmasına sebep olacak büyük bir yakıt sıkıntısı yaşandığı ve yakıt tedariki olmazsa WFP ile beraber çalışan fırınların ekmek üretemeyeceği ve bunun da binlerce aileye büyük darbe vuracağı ifade edildi.

Gazze halkının, ortaya çıkan muazzam ihtiyaçları karşılayacak derecede ve sürekli yardıma ihtiyaç duyduğu kaydedilen açıklamada, yakıtın sadece fırınlar için değil Refah Sınır Kapısından giren yardımların ilgili yerlere ulaştırılması için de gerekli olduğu aktarıldı.

WFP'nin açıklamasında, programın, insani operasyonlarının kapsamını genişletmesi ve gelecek 2 ay içinde 1,1 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırabilmesi için Gazze'ye her gün 40 TIR'ın giriş yapması gerektiği vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 26 Ekim'de İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan makalesinde, 7 Ekim'den önce Gazze'ye her gün yaklaşık 500 TIR'ın giriş yaptığını, bunlardan 45'inin yakıt taşıyan tırlar olduğunu ifade etmişti.

Türk Kızılay'ı: Gazze’de ekiple iletişimi kaybettik

 

BM'den Gazze’de ateşkes çağrısı

 

UNICEF: Gazze'deki bir milyon çocuk için dehşet gecesi olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)