BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak'Ninja kredi' için kayıt yok----

'Ninja kredi' için kayıt yok

'Ninja kredi' için kayıt yok
15 Temmuz 2014 - 04:44 www.finansgundem.com

BDDK Başkanı Öztekin, ABD'deki krizin temel nedenlerinden olan Ninja krediyi sistemlerinde görebilecek bir kayıt tutmadıklarını söyledi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, geliri olmayan kişilere verilen ve ABD’de krizin temel nedenlerinden birisi olan ‘Ninja kredi’yi kendi sistemlerinde görmelerini sağlayacak kayıt tutmadıklarını açıkladı.

Öztekin’in verdiği bilgiye göre, Nisan 2014 itibariyle 2 milyona yakın aile konut kredisi taksiti ödüyor ve toplamı 113 milyar 281 milyon lirayı geçti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nun Ninja krediyle ilgili soru önergesini BDDK Başkanı Öztekin’in gönderdiği verilerle yanıtladı. 2008’de ABD’de bazı bankaların geliri olmayan kişilere kullandırdığı ortaya çıkan krediler, bankacılıkta “No income (gelirsiz), no job (işsiz), no asset (varlıksız)” tanımlarının kısaltması olarak ‘Ninja’ ifadesiyle literatüre girdi. Öztekin, “BDDK veri tabanında, ‘Ninja Kredi’ olarak adlandırılan, işi ve geliri olmayanlara verildiği belirtilen kredilere, bireysel kredi müşterilerinin gelir düzeylerine ve bankalara olan borçlan nedeniyle haklarında icra, haciz ve benzeri uygulananlara ilişkin bilgiler yer almamaktadır” dedi. Öztekin “Bankalar ile müşteriler arasındaki kredi işlemleri sözleşme serbestisi içerisinde yürütülmekte olup BDDK’nın herhangi dahli yoktur” dedi. (Bülent Sarıoğlu / Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)