BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijerya'da 16.9 milyon dolarlık "sınır" zararı----

Nijerya'da 16.9 milyon dolarlık "sınır" zararı

Nijerya'da 16.9 milyon dolarlık sınır zararı
14 Ağustos 2023 - 16:28 www.finansgundem.com

Nijerya'nın, 26 Temmuz'da askerin yönetime el koyduğu Nijer ile sınırlarını kapatmasının bir haftada ekonomide 16,9 milyon dolar zarara yol açtığı bildirildi.

Arewa Ekonomik Forumu Başkanı İbrahim Yahaya Dandakata, yaptığı açıklamada, Nijerya-Nijer sınırlarının kapatılmasının ekonomik sonuçlarının tüccarlar için dayanılmaz hale geldiğini belirtti.

Sınırlarının kapatılmasının bir haftada ülkenin ekonomisini 16,9 milyon dolar zarara soktuğunu kaydeden Dandakata, "İki ülke arasındaki ticaret, özellikle çabuk bozulabilen mallarda genellikle gayriresmi olarak gerçekleşiyor. Tüm sınırların kapatılması kararının sonuçları çok büyük oldu. Sınırın daha fazla kapatılması, bu iki ülke arasında devam eden devasa ticarete zarar verecektir." ifadelerini kullandı.

Dandakata, hükümete, tüccarların ülkeye mal getirmesi ve götürmesine izin vermek için sınırları açma çağrısında buldu.

Nijerya hükümeti, 4 Ağustos'ta, askerin yönetime el koyduğu Nijer ile tüm sınırlarını kapatmıştı.

Nijer'deki darbe

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.

CNSP, 7 Ağustos'ta Lamine Zeine'yi başbakan olarak atamış, 10 Ağustos'ta da asker ve sivillerden oluşan 21 üyeli kabineyi açıklamıştı.

Nijerya ile Nijer arasındaki tüm sınırlar kapatıldı

 

Nijerya'daki sellerin ülkeye faturası 7 milyar dolar

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)