BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijer, Nijerya ile diplomatik ilişkisini sonlandırdı----

Nijer, Nijerya ile diplomatik ilişkisini sonlandırdı

Nijer, Nijerya ile diplomatik ilişkisini sonlandırdı
04 Ağustos 2023 - 14:37 www.finansgundem.com

Nijer'de darbe yapan askeri cunta, darbe olaylarının ardından ülkede elektrik sağlamayı durduran komşusu Nijerya ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı.

Nijer'de 26 Temmuz'da darbe yapan askeri cuntanın, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) ülkede devam eden liderlik krizini çözme çabalarının ardından Nijerya ile diplomatik ilişkisini kestiği bildirildi.

Nijer'de askeri darbeyle yönetimi ele geçiren "Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP)" Sözcüsü Amadou Abdramane, devlet televizyonundan dün okuduğu bildiride, Nijer'in Abuja, Paris, Lome ve Washington büyükelçilerinin görevine son verildiğini duyurmuştu.

NİJERYA, ELEKTRİK VERMEYİ KESMİŞTİ

Nijerya, 26 Temmuz'da Nijer'de yaşanan darbe olayların ardından ülkede elektrik sağlamayı durdurduğunu açıklamıştı.

ECOWAS Dönem Başkanı ve Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Nijer'deki olaylar nedeniyle arabuluculuk yapmak için dün bir heyet göndermişti.

Tinubu, arabuluculuk yapan heyete gelişmelere dostane yaklaşmaları çağrısında bulunmuştu.

SÜRENİN BİTMESİNE AZ KALDI

ECOWAS, 30 Temmuz'da düzenlediği olağanüstü zirvede, askeri cuntaya Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un serbest kalması ve yeniden görevine dönmesi için bir hafta süre vermişti.

ECOWAS, bu süre zarfında taleplerinin karşılanmaması durumunda askeri müdahale dahil her seçeneği değerlendireceklerini duyurmuştu.

Askeri müdahale ihtimali, Batı Afrika'daki diğer cunta hükümetlerinin tepkisini çekmişti.

Yönetimde askerlerin olduğu Burkina Faso ve Mali, yayımladıkları ortak bildiride Nijer'e askeri müdahalenin kendilerine savaş açmak anlamına geldiği konusunda ECOWAS'ı uyarmıştı. Gine de cuntaya destek açıklamasında bulunmuştu.

Diğer yandan Senegal, Fildişi Sahili, Benin ve Nijerya da üyesi oldukları ECOWAS'ın askeri müdahalesini destekleyeceklerini açıklamıştı.

NİJER’DEKİ DARBE HAKKINDA

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Ömer) Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.

Biden, Nijer Cumhurbaşkanı'nın serbest kalmasını istiyor

 

İngiltere, Nijer'deki büyükelçilik personeli sayısını azaltacak

 

Nijerya askeri darbe sonrası Nijer'in elektriğini kesti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)