BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere, Nijer'deki büyükelçilik personeli sayısını azaltacak----

İngiltere, Nijer'deki büyükelçilik personeli sayısını azaltacak

İngiltere, Nijer'deki büyükelçilik personeli sayısını azaltacak
03 Ağustos 2023 - 11:17 www.finansgundem.com

Nijer'de cuntanın yönetime el koyması sonrasında İngiltere, bu ülkedeki büyükelçilik personeli sayısını azaltma kararı aldığını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Batı Afrika ülkesi Nijer'de 26 Temmuz'da ordunun yönetime el koymasının protestolara ve huzursuzluğa yol açtığı belirtilerek, söz konusu protestoların şiddet içerebileceği ve durumun uyarı yapılmadan hızla değişebileceği ifade edildi.

Açıklamada, "Güvenlik durumu nedeniyle Niamey'deki İngiliz Büyükelçiliği geçici olarak personel sayısını azaltmaktadır." cümleleri kullanıldı.

İLK GRUP TAHLİYE EDİLDİ

İngiltere Dışişleri Bakanı James Clevery de eski adı Twitter olan X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İngiliz vatandaşlarından oluşan ilk grubun Nijer'den güvenli şekilde ayrıldığını duyurdu.

Cleverly, "Nijer'deki durumun çözüme kavuşturulması için İngiltere olarak Afrika ve ECOWAS öncülüğünde bir çözüme destek verdiğimiz açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere, vatandaşlarına yönelik Nijer'e seyahat uyarısında da bulunmuştu.

NİJER’DEKİ DARBE HAKKINDA

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve gece saatlerinde asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Omar Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlendiğini ve geçiş hükümetinin başına geçtiğini açıklamıştı.

Bazum, 26 Temmuz'dan bu yana şahsi konutunda tutuluyor.

Nijerya askeri darbe sonrası Nijer'in elektriğini kesti

 

İki ülke vatandaşlarını Nijer’den tahliye etti

 

Nijer Başbakanı, darbecilere karşı uluslararası yardım istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)