BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew York, Rusya'ya ekonomik yaptırım uygulayacak----

New York, Rusya'ya ekonomik yaptırım uygulayacak

New York, Rusya'ya ekonomik yaptırım uygulayacak
28 Şubat 2022 - 13:49 www.finansgundem.com

ABD'nin New York eyaletinin Valisi Kathy Hochul, Rusya'ya ekonomik yaptırım uygulama kararı alındığını bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptıklarını şiddetle kınadığını söyleyen Vali Hochul, bu nedensiz saldırıların, masum insanlara karşı acımasızlığa yol açtığını ve bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Hochul, harcanan vergi gelirlerinin, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına dolaylı yollarla fon sağlamak için kullanılmadığından emin olunması için kamu dairelerinden sözleşme ve varlıkları gözden geçirmelerini istedi.

Kamu dairelerine, "Rus veya Rusya'yı destekleyen bir kuruluş" olduğu belirlenen şirket veya kuruluşlardaki yatırımlardan para ve varlıkların alınması talimatı veren Hochul, bu tarz kuruluşlarla iş yapılmasının yasaklandığını bildirdi.

'New York ekonomisi Rusya ekonomisinden büyük'

Hochul, New York ekonomisinin Rusya ekonomisinden daha büyük olduğuna dikkat çekti. Kararname, New York'un kendi yatırımlarının, Rusya'ya doğrudan veya dolaylı yardım etmesinin önüne geçiyor.

Vali Hochul, ülkedeki Ukraynalıların en yoğun yaşadığı kentin Albany olduğuna işaret etti. Ukraynalı mültecilerin New York'ta hoş karşılanacağını belirten Hochul, Ukrayna halkına "yanınızdayız" demek için onlara kalplerini, evlerini ve kaynaklarını açacaklarını belirtti.

Hochul, "Kalacak bir yere ihtiyacınız varsa, buraya gelmeyi istiyorsanız, toplumumuza entegre olmanız için yardımcı olacağız. Yakın zamanda Afganistan'dan gelenler de dahil geçmişte de diğer birçok mülteciye açık olduğumuz gibi" dedi.

JPMorgan'dan Rus ekonomisi değerlendirmesi

Ukrayna krizi derinleşirken küresel yatırımcılar ne diyor?

Romanya'ya 70 binden fazla Ukraynalı giriş yaptı

İngiltere Savunma Bakanı'ndan 'caydırı güçler' yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)