BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetflix'ten skandal! Cilt hastası çocukların fotoğraflarını çalmış----

Netflix'ten skandal! Cilt hastası çocukların fotoğraflarını çalmış

Netflix'ten skandal! Cilt hastası çocukların fotoğraflarını çalmış
15 Ekim 2023 - 16:53 www.finansgundem.com

Popüler akış platformu Netflix, Harlequin iktiyozisi adı verilen son derece nadir bir cilt rahatsızlığından muzdarip olan çocukların fotoğraflarını çalıp izinsiz kullanmasıyla eleştirilerin hedefi oldu.

Netflix, birbirinden şoke eden iddiaların ortasında. Akış platformu, nadir görülen bir cilt hastalığından muzdarip çocukların görüntülerini çaldıktan sonra görüntüleri, zehirli atıkların fiziksel etkilerini göstermek için kullandı.

Popüler akış platformu, Gandeevadhari Arjuna isimli Hint filmi nedeniyle yerden yere vuruluyor. Söz konusu film, biyolojik atıkların ölümcül etkilerine kurban giden bir aileyi alt senaryosunda bulunduran 2023 yapımı bir Hint aksiyon-gerilim filmi. Ancak film, platformun en çok izlenen yapımı olduğu için değil, yaptığı hata ile gündemde. Sözcü'de yer alan habere göre, filmin yapımcıları, filmde yer verdikleri uydurma hastalıklar için bir görsel oluşturmak amacıyla sahne makyajını tercih etmek yerine, zehirli atıklardan kaynaklanan yaralanmaları tasvir etmek için Harlequin iktiyozisi adı verilen son derece nadir bir cilt rahatsızlığından muzdarip olan, şu anda 13 yaşındaki Evan Fasciano’nun görüntülerini izinsiz bir şekilde kullandı.

Harlequin tipi iktiyozis, ender görülen kalıtsal bir deri bozukluğudur. Cilt anormallikleri göz kapaklarının, burnun, ağzın ve kulakların şeklini etkiler ve ayrıca uzuvların hareketini de sınırlar. Hareketin kısıtlanması, bebeklerde nefes alma zorluklarına ve solunum yetmezliğine neden olabilir; bu da bebeklerin yenidoğan döneminde hayatta kalma şanslarını düşürür.

NETFLİX SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Nadir görülen bu duruma sahip 28 yaşındaki Hunter Steinitz, Netflix’teki filmde görüntüleri kullanılan Evan’ı gördüğünde şoke olur. Steinitz, bu hastalıktan muzdarip olan kişilerin birbirlerine destek olmak için bulunduğu topluluktan Evan Fasciano’yu tanıdığını söylüyor.

Harlequin iktiyozis hastası olan en yaşlı insanlardan biri olan 28 yaşındaki adam, film sahnesinin kendisinin durumu ve nadir görülen cilt hastalığından muzdarip çocuklar ve insanların farklı görünmesine neden olan diğer tüm hastalıklar hakkında yanlış düşünceleri körüklediğini belirtti.

Ayrıca Harlequin iktiyozis topluluğu üyeleri de 4,8 milyon dolarlık bir filmde eğlence amacıyla nadir bir hastalığı olan birinin yer aldığı videonun duyarsızca kullanılması karşısında öfkelendi.

Steinitz’in fotoğrafı bu filmde kullanılmamış olsa da daha önce internette izinsiz olarak kullanıldığında pek çok olumsuz yorum ve trolle savaşmak zorunda kaldığını söylüyor.

Steinitz, “Diğer insanlar için ucube olduğumu biliyorum, ancak onların bunu bu kadar sert ve kötü niyetli bir şekilde tekrarladıklarını duymak çok acı verici” dedi.

Bu cilt sorunu için kurulan vakıf, yaşananlar üzerine Netflix’e bir mektup gönderdi ancak hâlâ herhangi bir yanıt alabilmiş değil.

İktiyoz topluluğunun üyeleri, üzüntülerini dile getiren bir video hazırlamak için bir araya geldi. Biri, “Benim hayatım sizin şok değeriniz değil” derken bir diğeri de “Sevgili Netflix, ben zehirli atıkların ürünü değilim” dedi.

3 yaşında iktiyozis hastası bir çocuğun annesi olan Holly Johnson, “Netflix’e Hayır Deyin” başlıklı çevrimiçi bir imza kampanyası oluşturdu. Dilekçe 11 binden fazla imzaya ulaştı ve Johnson daha fazla insanı imzalamaya çağırdı.

Dilekçede, Netflix’in filmi kaldırması isteniyor: “Netflix’i kapsayıcılığı ve tüm bireylere saygıyı teşvik eden sorumlu içerik seçimine öncelik vermeye çağırıyoruz.”

Netflix'in iş ilanı Hollywood'u karıştırdı

 

Netflix, abone sayısını 238,4 milyona yükseltti

 

Netflix satışlarına 'şifre önlemi' dopingi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)