BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNestle'den fabrika kapatma kararı----

Nestle'den fabrika kapatma kararı

Nestle'den fabrika kapatma kararı
21 Ekim 2023 - 19:40 www.finansgundem.com

Nestle, Çin’de doğum oranının düşmesi üzerine İrlanda’da bebek maması üreten fabrikayı kapatacak. 542 işçi, 2025'in başından itibaren işten çıkartılacak

Çin'de doğurganlık ülke tarihinin en düşük seviyesine gerilemesinin ardından İsviçre merkezli perakende markası Nestle şirketi, İrlanda’da özellikle Asya ülkelerine ihracat için kurduğu bebek maması üreten fabrikayı kapatma kararı aldı.

Bu karar uyarınca, Nestle'nin İrlanda’daki Askeaton fabrikası ve buraya bağlı çalışan Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) tesisindeki 542 işçi, 2025'in başından itibaren işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Euronews'de yer alan habere göre fabrika, 2012 yılında Nestle tarafından satın alınmıştı.

Merkezi İsviçre’de bulunan çokuluslu şirket tarafından yapılan açıklamada, İrlanda’daki Ar-Ge operasyonlarının, İsviçre’nin Konolfingen kentindeki fabrikada bulunan Ar-Ge tesislerinden birine transfer edileceği bildirildi.

Nestle’nin açıklamasında, Çin ve Asya pazarına yönelik bebek maması ihracatının düşmesinin İrlanda’daki fabrikanın kapatılmasındaki en önemli neden olduğu aktarıldı.

Bebek mamasına olan talep azaldı

Çin’de doğum oranının düşmesi sonucu, bebek mamasına olan talebinde düşüş gösterdiğini belirten Nestle, yerel olarak üretilen süt tozuna olan talebin de arttığı görüşünde.

2008'de, Çin’de yerel bebek maması üreticilerini etkileyen bir melamin krizi, yerel olarak üretilen ürünlere yönelik tüketici güveninin aşınmasına neden olmuştu.

Nestle'den "İsrail" hamlesi: Fabrikasını kapattı

 

Nestle'den Rusya'da ürünlerine 'ruble' zammı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gakkos22 Ekim 2023 18:46

    Yahudiye para makinalari tank top ucak qemi insan katlet biz ne zaman uyanacaqiz uyandiqimizda yahudi hiristiyan namlusu alnimizda olcak keskeler ise yarasaydi buqun bunlar yasanmazdi