BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporNefesler tutuldu! Büyük gün geldi çattı----

Nefesler tutuldu! Büyük gün geldi çattı

Nefesler tutuldu! Büyük gün geldi çattı
07 Eylül 2013 - 06:58 www.finansgundem.com

Bugün Türkiye için kader günü olabilir. 2020 Olimpiyatları için tarihi karar, gece saat 23:00 sularında açıklanacak...

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bugün yapılacak oylama, 2020 Olimpiyatları'nın düzenleneceği kenti belirleyecek. 113 IOC ülkesinin mensuplarından 97'sinin vereceği oy Tokyo, Madrid ve İstanbul'dan birini mutlu sona ulaştıracak. Buenos Aires'in, 10 Eylül'de sona erecek ev sahipliğinden toplam 4 milyon dolar turizm geliri elde etmesi göz önüne alınırsa, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı düzenleyecek ülkede gelir bakımından büyük beklentiler içinde olacak.
Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul, 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma onurunu elde etmesi halinde bu, Türkiye ve bölge için tarihi bir an olacak. IOC'nin 125. Oturumundan canlı yayın Türkiye saati ile 22:00'de başlayacak, karar 23:00 sularında açıklanacak.
KİMLER YOK Kİ
Devlet başkanları, prensesler, sporcular, iş adamları ve gazetecilerden oluşan yedi binden fazla kişi 2020 olimpiyat şehri seçimleri için Buenos Aires'te topladı. Türkiye, Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde kalabalık bir ekiple İstanbul'un adaylığını desteklemek için Buenos Aires'teki yerini aldı.
Erdoğan'a, Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in yanı sıra iş adamları Ferit Şahenk, Ali Koç, Süreyya Ciliv ve Mehmet Uçan eşlik ediyor. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kircher'le resmi bir görüşmede de bulunacağı da gelen haberler arasında.
ALTIN MADALYAYA TOKİ'DEN EV
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2020'nin ev sahibinin açıklanacağı toplantılar sürpriz bir açıklama yaptı. Topbaş, Olimpiyat köyünde yapılacak evleri, Dünya ve Türkiye'de şampiyon olmuş sporculara tahsis edebileceklerini söyledi.
2 BİN 500 GAZETECİ İZLİYOR
Seçimleri izlemek için dünyanın her yerinden toplam 2 bin 500 gazeteci akreditasyon yaptırdı, ancak ağırlık Japonlar'da. Seçimleri 600 Japon gazeteci izleyecek. Japonya'yı resmi düzeyde Başbakan Shinzo Abe, Prenses Akiko ve Takamado, Tokyo Valisi Naoki Inose, Tokyo 2020 Başkanı Masato Mizuno ve Olimpiyat şampiyonu sporcular temsil ediyor.
İSPANYOLLARA VERİLEN ŞANS BİRAZ DAHA AZ
İstanbul ve Tokyo'ya oranla az şansı olduğu söylenen İspanya heyeti ise Başkan Mariano Rajoy liderliğinde temsil ediliyor. Prens Felipe ve Leticia, Madrid Belediye Başkanı Ana Botella, Tenisçi Rafael Nadal heyetin ağır toplarından.
Monaco Prenci Albert, Lichtenstein prensesi Nora, Ürdün prensi Faysal Bin El Hüseyin, Katar Emiri ve Paris Saint-Germain ekibinin sahibi Tamiz bin Hamid El Thani de seçim heyecanını yerinde yaşayacaklar.
SULTANAHMET MEYDANINDA DEV EKRAN
Buenos Aires'te yapılacak 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahibi şehir seçimi, Sultanahmet Meydanı dahil 9 noktada kurulacak ekranlarla on binlerce spor severe izlettirilecek. Seçimlerin izleneceği alan, İstanbul 2020'nin kıtalararası maratonunu için öngörülen bitiş noktasına kurulacak. İstanbul'un kazanması durumunda havai fişek gösterileri de düzenelenecek.

Canlı yayın noktaları
1- Caddebostan etkinlik alanı
2- Ümraniye Meydanı
3- Kartal Meydanı
4- Ortaköy Meydanı
5- Bakırköy Meydanı
6- Gaziosmanpaşa Meydanı
7- Bağcılar Meydanı
8- Bebek Parkı

Havai fişek gösteri noktaları
1- Caddebostan Etkinlik alanı
2- Ümraniye Meydanı
3- Kartal Meydanı
4- Ortaköy Meydanı - (Tekneden)
5- Bakırköy Meydanı
6- Gaziosmanpaşa Meydanı
7- Bebek Parkı- (Tekneden)
8- Taksim Meydanı
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YAPIŞKANLAR.07 Eylül 2013 19:42

    Nefeslerimizi tuttuk ama neyazıkki MADRİT kazandı şimdi nefesimizi nereden vereceğiz bari onun açıklamasını yapın beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  • hidayet07 Eylül 2013 11:44

    yazık oraya harcanacak paraya sen önce devlet hastanelerini yenile hepsi dökülüyor özellerde milleti soyduruyorsunuz cahil yöneticiler akıllanın artık.

  • cemil07 Eylül 2013 10:35

    ayranı yok içmeye,,mercedesle gider çeşmeye.

  • olumsuzum07 Eylül 2013 10:32

    Kazanmamak için dua ediyorum.şu masrafa bakın ya.