BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNasdaq'a büyük Facebook cezası----

Nasdaq'a büyük Facebook cezası

Nasdaq'a büyük Facebook cezası
30 Mayıs 2013 - 07:31 www.finansgundem.com

SEC Facebook halka arzındaki hataları nedeniyle NASDAQ'a ceza verdi

ABD'nin SPK'sı konumundaki SEC (Securities and Exchange Commission) tarafından dün yapılan açıklamaile Nasdaq'ın Facebook'un halka arzı ve ikincil piyasadaki Facebook hisseleri işlemlerine yönelik süreçte aldığı yanlış kararlarla borsalara dair yasal düzenlemlere aykırı davrandığı kararına varılduğu ifade edildi. Facebook bu konuda SEC'le 10 milyon dolarlık ceza ödenmesi konusunda anlaşmaya vardı. Bu rakam SEC'in bir borsaya bu zamana kadar verdiği en büyük cezayı ifade etti.
SEC'in konuya ilişkin açıklamsında Borsaların sistemlerinin işleyişleri konusunda bazı yükümlülükleri olduğu ve bunun halka arzlara ilişkin süreci yürütürken güvenli ve yeterli bir yol izlemeyi de kapsadığı ifade edilerek Facebook'un halka arzının çok sayıdaki katılımcısı nedeniyle borsanın bu zamana kadar yaptığı en büyük halka arz olduğu hatırlatıldı. Bu nedenle halka arz sırasında alım ve satım emirlerinin birbrileri ile kaşrılaşması sırasında Nasdaq'ın sistemerindeki sınırlamalar nedeniyle sorun yaşandığı ve bundan sonra Borsa yönetiminin bazı hatalı kararlar alarak bu konudaki düzenlemeleri ihlal ettiği dile getirildi.
SEC'in açıklamasına göre NASDAQ'ın bazı yöneticileri halka arz sırasında "Mavi kod" olarak bilinen uyarıuyı aldılar. Ancak sistemdeki hatayı düzelttiklerini sanarak Facebook'un ikincil piyasadaki halka arzını ertelemediler. Bilgisayar kodlarındaki bir kaç satırın silinmesi ile sorunun çözüldüğünü uman NASDAQ yöneticilerinin aslında sorunun kaynağına inilmediğinin farkında olduğu ve bu nedenle atılan adımın bu konudaki yasal düzenlemeleri ihlal ettiği vurgulandı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)