BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiNASA robot balonu ile Venüs'ü keşfedecek----

NASA robot balonu ile Venüs'ü keşfedecek

NASA robot balonu ile Venüs'ü keşfedecek
11 Ekim 2022 - 13:14 www.finansgundem.com

NASA, Venüs'ü keşfetmesini umduğu robot balonunu nihayet test etti. Araştırmacılar tarafından, şu an için aracın başarılı sonuçlar verdiği belirtildi.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), evreni araştırmaya devam ederken hedefine Venüs’ü de aldı ve gezegeni keşfetmek için Avrupa Uzay Ajansı ve Yeni Zelanda uzay uçuş şirketi Rocket Lab ile birlikte önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmek üzere bir görev üzerinde çalışmaya başladı.

NASA, Venüs’e robotik bir “aerobot” balonu uçurarak, yaşanılmaz gezegeni keşfetmeyi düşünüyor.

Potansiyel görev için yapılan araştırmanın bir parçası olarak, NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı (JPL) kısa süre önce Nevada’nın Black Rock çölü üzerinde bir aerobot prototipinin iki test uçuşunu tamamladı.

Venüs’e bir uzay aracı göndermek, yüksek basıncı, yoğun ısısı ve aşındırıcı gazları nedeniyle oldukça zorlu bir görev. Ancak araştırmacılar, aerobot ile bunun mümkün olmasını öngörüyor.

Prototip balon, sert, helyumla doldurulmuş bir iç hazneye ve genişleyip büzülebilen bir dış helyum balonuna sahip. JPL’den bilim insanları ve mühendisler ve yüksek irtifa, yakın uzay platformlarının ticari sağlayıcısı Near Space Corporation, Venüs’e gidecek olan balonun yaklaşık üçte biri büyüklüğünde bir prototip test etmek için iki uçuş gerçekleştirdi.

Nevada testlerinin başarısı, aerobot’un haftalar hatta aylar boyunca Venüs’ün üstünde uçabileceğini, Venüs depremleri tarafından üretilen akustik dalgalar için atmosferi izlemek ve gezegenin bulutlarının kimyasal bileşimini analiz etmek için yeterli zamanı olduğunu gösteriyor.

JPL robot teknolojisi uzmanı Jacob Izraelevitz, “Prototipin performansından son derece memnunuz. Fırlatıldı, kontrollü irtifa manevraları yapıldı ve her iki uçuştan sonra da iyi durumdaydı” dedi.

Izraelevitz şunları ekledi: “Bu uçuşlardan bir dağ veri kaydettik ve kardeş gezegenimizi keşfetmeden önce simülasyon modellerimizi geliştirmek için bunu kullanmayı dört gözle bekliyoruz.”

NASA 5 dakikada elektrikli araç şarj edebiliyor

 

Güneş'te patlama: NASA uyardı risk var!

 

İlk görüntüler: NASA asteroidi böyle vurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)