BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNagel: ECB, para politikasını sıkılaştırmaya devam etmeli----

Nagel: ECB, para politikasını sıkılaştırmaya devam etmeli

Nagel: ECB, para politikasını sıkılaştırmaya devam etmeli
02 Ocak 2023 - 12:41 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, ECB'nin enflasyonun kemikleşmesine imkan vermemesi gerektiğini vurgulayarak "Daha fazla adım atmamız gerekli" ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel, Euro Bölgesi'nde enflasyonist bekleyişlerin frenlenebilmesi için ECB'nin para politikasını sıkılaştırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Euro Bölgesi'nde ciddi bir ekonomik daralmadan kaçınılabileceği konusunda "iyimser" olduğunu ifade eden Nagel, "Euro Bölgesi'nde herhangi bir ücret-fiyat sarmalı görmüyoruz. Enflasyonun cari ücret anlaşmaları nedeniyle daha da yükseleceği algısı yok" diye konuştu.

Bununla birlikte ECB'nin enflasyonun kemikleşmesine imkan vermemesi gerektiğini vurgulayan Nagel, "Daha fazla adım atmamız gerekli" ifadelerini kullandı.

Nagel, iklim değişikliğinin ve iklim nötr ekonomilere doğru dönüşümün enflasyon üzerinde bir etkisi olduğunu da vurguladı.

ECB Başkanı'ndan enflasyon uyarısı

 

ECB'den Euro Bölgesi için ‘zorlu durum’ uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)