BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNAE Sao Paulo'nun Türk karasularına girişi yasaklandı----

NAE Sao Paulo'nun Türk karasularına girişi yasaklandı

NAE Sao Paulo'nun Türk karasularına girişi yasaklandı
26 Ağustos 2022 - 18:29 www.finansgundem.com

‘Ölüm gemisi’ diye nitelenen nükleer uçak gemisi NAE Sao Paulo'nun söküm için Türkiye'ye getirilmesi geniş kesimlerce eleştirilmişti. Tepkilerin ardından bakanlık geri adım atarak, geminin Türkiye'ye girişine izin verilmeyeceğini açıkladı

Bünyesinde barındırdığı asbest miktarı nedeniyle uzmanlar tarafından 'ölüm gemisi' olarak adlandırılan Brezilya'ya ait nükleer uçak gemisi NAE Sao Paulo'nun sökümü için Türkiye'ye getirilmesinden vazgeçildi.

Zehir yüklü geminin İzmir Aliağa'da sökülmesi kararı, siyasi partiler de dahil toplumun birçok kesiminden yoğun tepki görmüştü.

Sao Paoulo’ya ilişkin açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gemi için verilmiş olan şartlı notifikasyon onayının iptal edilmesi kararı verildiğini açıkladı.

Bakan Kurum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uluslararası bağımsız denetim kuruluşları ve Bakanlığımız denetim ekipleri gözetiminde notifikasyon şartında yer almasına rağmen ikinci bir denetim sürecinin işletilmemesi; tekrar istenen asbest ve diğer tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlerin gemi planı üzerinde gösterilerek ve numune alınan noktaların fotoğraflanarak hazırlanması gereken ‘Tehlikeli Madde Envanter Raporunun’ Bakanlığımıza sunulmaması nedeniyle; 'NAE Sao Paulo' isimli gemi için verilmiş olan şartlı notifikasyon onayının iptal edilmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda; geminin Türk karasularına girmesine izin verilmeyecektir.”

Bakan Kurum daha önce "Riskli bir durum yok" demişti

Bakan Kurum, asbest yüklü geminin İzmir'de söküleceğinin duyurulmasının ardından gelen yoğun tepkilere "Ölçümler neticesinde gemide riskli bir durum olmadığı ve ilgili tüm yükümlülüklerin yerine getirildiği belgeleriyle (Notifikasyon Formu, geminin survey raporu, tehlikeli madde envanteri, radyasyon analiz belgesi, gemi söküm planı, gas-free işleminin yapıldığına dair belge, radyolojik açıdan sakınca olmadığına dair resmi yazısı vb) iletilmiş, ardından izin alma işlemi tamamlanmıştır" yanıtını vermişti.

Bakan Kurum'dan 'asbest' açıklaması

 

CHP’den mektup: Asbestli gemiyi derhal durdurun

 

Asbestli gemi İzmir'e geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)