BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP’den' Brezilya'ya mektup: Asbestli gemiyi derhal durdurun----

CHP’den' Brezilya'ya mektup: Asbestli gemiyi derhal durdurun

CHP’den' Brezilya'ya mektup: Asbestli gemiyi derhal durdurun
09 Ağustos 2022 - 21:08 www.finansgundem.com

CHP’li Ali Öztunç İzmir Aliağa’da sökülmek üzere yola çıkan asbestli gemi için Brezilya’nın Türkiye Büyükelçiliği’ne gönderdiği mektupta, geminin derhal durdurulmasını istedi.

Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo adlı asbestli geminin Aliağa’da sökülecek olmasına karşı tepkiler yükseliyor. CHP Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztunç da bu kapsamda Brezilya’nın Türkiye Büyükelçiliği’ne mektup yazdı.

Geminin durdurulmasını isteyen Öztunç, mektubunda; “İki ülke açısından hukuki sorumluluklar doğuracak olan Nae Sao Paulo adlı nükleer savaş gemisinin Türkiye’ye gönderilmesi işleminin bir an önce durdurulması, bahsi geçen tedbir kararı gereğince Nae Sao Paulo adlı nükleer savaş gemisinin ülkeniz sınırlarına geri çağrılması için gerekli adımları atmanızı talep ediyoruz” dedi.

Öztunç mektupta Aliağa’nın mevcut kirlilik yükü nedeniyle birçok sağlık sorunu yaşayan bir bölge olduğunu hatırlattı. Mektupta ayrıca asbestli geminin Fransa tarafından uzun yıllarca nükleer denemelerde kullanıldığı ve bu nedenle önemli miktarda tehlikeli atıklar içerdiği kaydedildi.

Asbestli gemiyi bize parçalatacaklar!

 

Bozcaada'da asbestli söküm uyarısı

 

Gemi söküm tesisi yakınında sağlığa zararlı asbest tespit edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)