BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNabiullina’dan “planlı ekonomiye geçilmemeli” uyarısı----

Nabiullina’dan “planlı ekonomiye geçilmemeli” uyarısı

Nabiullina’dan “planlı ekonomiye geçilmemeli” uyarısı
15 Haziran 2023 - 14:43 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, “Ekonominin yapısal dönüşümünü yönetme cazibesi özel girişimi bastırmamıza yol açabilir. Tekrar planlı ekonomiye geçilme tehlikesinden de bahsetmeye gerek yok.” dedi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında yaptığı konuşmada, ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rus ekonomisindeki adaptasyon sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini anlatan Nabiullina, “Ekonomimizdeki büyüme tahminimizi olumlu yönde güncelleyeceğiz. Bu yıl yüzde 0,5 ila 2 olmak üzere, yukarı banda daha yakın bir seviyede büyüme bekliyoruz.” diye konuştu.

Nabiullina, Rusya’da devletin ekonomideki rolüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, “Ekonominin yapısal dönüşümünü yönetme cazibesi özel girişimi bastırmamıza yol açabilir. Tekrar planlı ekonomiye geçilme tehlikesinden de bahsetmeye gerek yok. Bu mümkün değil çünkü bizim bir pazar ekonomimiz var.” dedi.

Ekonomide dönüşümün, bütçe giderleri ve kamu borcu pahasına çeşitli sektörlerde büyük yatırımlar yapmak anlamına gelmediğini belirten Nabiullina, Rus şirketlerinin ekonomideki dönüşüme hızlı bir şekilde ayak uydurmayı başardığını söyledi.

Rusya ekonomisinin en zayıf yönü açıklandı

 

Rusya konut kredisine erişimde ABD'yi solladı

 

Rusya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)