BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNabiullina: Rus finans sektörünün küresel piyasalarla bağı korunmalı----

Nabiullina: Rus finans sektörünün küresel piyasalarla bağı korunmalı

Nabiullina: Rus finans sektörünün küresel piyasalarla bağı korunmalı
16 Mayıs 2023 - 14:20 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, mevcut koşullarda hem dost ülkelerden hem de dost olmayan ülkelerden yatırımcıları çekebilmek için Rus finans sektörünün küresel piyasalarla bağını mümkün mertebe korunması gerektiğini vurguladı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, başkent Moskova'da düzenlenen "Rusya Borsası" adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Rusya'nın Batılı ülkelerde dondurulan varlıklarına ilişkin çeşitli senaryoları değerlendirdiklerini söyledi.

Varlıkları dondurulan Rus şirketlerinin bazıları için çeşitli tedbirleri devreye aldıklarını aktaran Nabiullina, "Ancak dondurulan varlıklarla toplu bir şekilde (Rusya'da dondurulan varlıklarla) değiş tokuş yapılması siyasi bir konu ve tüm tarafların onayı gerekiyor. Bunun yakın gelecekte olabileceğini düşünmüyorum." dedi.

Nabiullina, Rus şirketlerinin dondurulmuş yaklaşık 3 trilyon ruble (yaklaşık 37,5 milyar dolar) değerinde varlıklarını geri almayı başardıklarını da söyledi.

Yaptırımlar nedeniyle Rus finans sektörünün daha kapalı bir hale geldiğini belirten Nabiullina, "Mecburen daha kapalı hale geldik. Ancak mevcut koşullarda hem dost ülkelerden hem de dost olmayan ülkelerden yatırımcıları çekebilmek için Rus finans sektörünün küresel piyasalarla bağını mümkün mertebe korumamız gerekiyor." diye konuştu.

Rusların Türkiye'de tatil talebi arttı

 

Rusya'da mevduat sahipleri dolar ve eurodan vazgeçer mi?

 

Rusların yarısına göre kariyer gelişimi için kişisel bağlantı şart!

 

Rusya'nın en büyük yemek sipariş girişiminin ismi değişiyor

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)