BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da mevduat sahipleri dolar ve eurodan vazgeçer mi?----

Rusya'da mevduat sahipleri dolar ve eurodan vazgeçer mi?

Rusya'da mevduat sahipleri dolar ve eurodan vazgeçer mi?
16 Mayıs 2023 - 12:16 www.finansgundem.com

VTB’nin Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı Anatoly Pechatnikov,, mevduat sahiplerinin 2025’in sonuna kadar doları ve euroyu bırakacağını tahmininde bulundu


Rusya’nın en büyük ikinci kamu bankası VTB’nin Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkanı Anatoly Pechatnikov, 2 ila 2 buçuk yıl içerisinde bireysel mevduat sahiplerinin dolar ve Euro cinsinden mevduatları neredeyse tamamen terk edeceklerini tahmin ettiklerini söyledi.

Bankanın bireysel yükümlülüklerinde ruble ve yuan’ın payının yıl sonunda yüzde 93’e ulaşacağına değinen Pechatnikov, “Bu eğilim ve müşterilerin alternatif tasarruf araçlarına geçiş hızı göz önüne alındığında, mevduat sahiplerinin dolar ve Euro tasarruflarını 2025’in sonuna kadar neredeyse tamamen terk edebileceklerini varsayıyoruz” diye konuştu.

Pechatnikov, bu yıl mevduat sahiplerinin birikimlerini ruble cinsinden yatırmaya devam ettiğini kaydederken, 2023 yılında Rus bankalarında şahısların hesap ve mevduatlarında biriken fon hacminin yüzde 6,5 artış göstererek 39 trilyon rubleye ulaşabileceğini, VTB’nin de piyasadan daha hızlı büyüyerek yüzde 8 artış sağlamayı planladığını aktardı.

Bu yılın ilk çeyreğinin sonuçlarına göre, ruble cinsinden mevduat ürünleri gibi klasik tasarrufların daha güvenli hale geldiğine değinen VTB Başkan Yardımcısı, bireysel müşteri portföyünde yaşanan büyümedeki itici gücün yüzde 7 artarak 3,4 trilyon rubleye ulaşan mevduat ürünleri olduğunun altını çizdi.

Rusların yarısına göre kariyer gelişimi için kişisel bağlantı şart!

 

Rusya'nın en büyük yemek sipariş girişiminin ismi değişiyor

 

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)