BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk'ı isyan ettiren fiyat artışı----

Musk'ı isyan ettiren fiyat artışı

Musk'ı isyan ettiren fiyat artışı
10 Nisan 2022 - 09:00 www.finansgundem.com

Elon Musk sosyal medya platformu twitter üzerinden pil üretiminin önemli bileşeni metalin fiyatının çok yükselmesinden dolayı, Tesla'nın lityum madenciliği ve rafineri işine doğrudan ve geniş ölçekte girebileceğini söyledi.

260 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, yeni bir iş sahasına yatırım yapabileceği mesajını verdi.

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Musk, Twitter’da lityum fiyatlarında son yıllarda kaydedilen astronomik artışı gösteren bir paylaşımın altına “Lityum fiyatı çılgın seviyelere ulaştı! Tesla, doğrudan madencilik ve rafinaj işine girmek zorunda kalabilir” yorumunu yazdı.

Musk ayrıca, Dünya’nın hemen hemen her yerinde bulunduğu için lityum elementinin kendisinde bir ekslik olmadığını ancak çıkarma ve rafinaj hızının düşük olduğunu belirtti.

Musk’ın altına yorum yaptığı paylaşımda, 2020 yılında 6 bin 800 dolar olan lityumun ton fiyatının, 2021’de 17 bin dolara, 2022’de ise 78 bin 32 dolara fırladığı görülüyor.

Bu da, iki yılda lityum fiyatlarında bir yılda yüzde 359, iki yılda yüzde 1048’lik artış olduğunu gösteriyor.

Elon Musk'ın gizli planı

 

Elon Musk, Twitter'ın Yönetim Kurulu’na alındı

 

Musk'ın paylaşımı gündem oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)