BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMusk’a ‘dava’ şoku! Mahkemede görüşürüz----

Musk’a ‘dava’ şoku! Mahkemede görüşürüz

Musk’a ‘dava’ şoku! Mahkemede görüşürüz
08 Kasım 2022 - 01:38 www.finansgundem.com

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından alınan ‘işten çıkarma kararları’ sonrası 6 aylık hamileyken mağdur edildiğini ve cinsel ayrımcılığa maruz kaldığını söyleyen Twitter çalışanı Shennan Lu Musk’a, “mahkemede görüşürüz” mesajını gönderdi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altı aylık hamileyken işten çıkarılan eski bir Twitter çalışanı, işten çıkarılması nedeniyle Elon Musk liderliğindeki şirkete dava açmayı planladığını söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Twitter'da eski bir veri bilimi yöneticisi olan Shennan Lu, geçen hafta Musk ‘işten çıkarmalara’ başladığında ‘işsiz kalmaya’ hazırlıksız yakalanan binlerce işçiden biriydi.

Lu, Twitter’dan kovulma sürecini, paylaştığı bir dizi tweet paylaşımıyla duyurdu.

Paylaşımlarında cinsel ayrımcılığa uğradığını savunan Lu, diğer erkek çalışanlara göre performansının daha iyi olmasına rağmen işten çıkarıldığını belirtti.

İşte işten çıkarılan üst düzey yönetici Shennan Lu’nun o paylaşımı

BURADA KESİNLİKLE AYIMCILIK VAR

“Twitter yolculuğum sona erdi, 6 aylık hamileyken işten çıkarıldım. Hepinizle çalışmak bir zevkti. Böyle harika bir ekibe liderlik ettiğim için çok müteşekkirim, eğlenceli bir yolculuktu. Burada kesinlikle ayrımcılık var. Bu yüzden savaşacağım.

MAHKEMEDE GÖRÜŞÜRÜZ

Performansım son çeyreklerde önde gidiyor. Diğer erkek yöneticilerin böyle bir performansa sahip olmadığı gerçeğini biliyorum. Mahkemede görüşürüz."

BU HESAP MEVCUT DEĞİL

İşten çıkarılan Lu’nun Twitter hesabına bakmak isteyenler şu anda “bu hesap mevcut değil” mesajı ile karşılaşıyor. Hesap Twitter tarafından silindi mi, yoksa Lu tarafından askıya mı alındı henüz bilinmiyor.

ÜST DÜZEY FİRMALARDA ÇALIŞTI

Lu, geçtiğimiz Ocak ayında Twitter'da çalışmaya başlamıştı. Şirkete katılmadan önce, Facebook ana şirketi Meta ve Comcast'te benzer roller üstlendi.

Twitter'dan Hindistan'da çalışanlara darbe!

 

Ünlü model Twitter hesabını sildi

 

Elon Musk'tan seçmene çağrı: Cumhuriyetçilere oy istedi

 

Musk Twitter'a getireceği yenilikleri açıkladı!

 

Joe Biden'dan Elon Musk'a sert tepki

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)