BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiJoe Biden'dan Elon Musk'a sert tepki----

Joe Biden'dan Elon Musk'a sert tepki

Joe Biden'dan Elon Musk'a sert tepki
05 Kasım 2022 - 15:05 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden, Musk'ın Twiter'ı satın almasıyla ilgili, "Gidip tüm dünyaya yalan saçan bir platformu satın aldın" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, elektrikli otomobil devinin sahibi Elon Musk'ın Twitter'ı satın alıp başına geçmesiyle ilgili eleştiride bulundu.

Demokratik Parti'nin Illinois eyaletinde cuma günü düzenlenen bağış toplama kampanyasında konuşan Biden, "Elon Musk gidip tüm dünyaya yalanlar saçan bir sosyal medya platformunu satın aldı. Amerika'da editör kalmadı" dedi.

ABD liderinin açıklamaları, Musk'ın Twitter'ın başına geçtikten sonra gerçekleştirdiği tartışmalı değişikliklerin ardından geldi.

Musk, uzun bir hukuki sürecin ardından Twitter'ı geçen hafta resmen 44 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji milyarderi, platformun yönetim kurulunu feshederek kendisini tek yönetici yapmıştı. İşine son verilen üst yöneticiler arasında İcra Kurulu Başkanı Parag Agrawal, Mali İşler Müdürü Ned Sega ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor da yer almıştı.

General Motors, General Mills, Audi, IPG, Mondelez International, Pfizer ve Volkswagen gibi dev firmalar, tepki olarak Twitter'daki reklam harcamalarını bir süreliğine durduracağını açıklamıştı. Platformun gelirlerinin yaklaşık yüzde 90'ı reklamlardan geliyor.

Musk, dün hesabından yaptığı paylaşımda şirketin gelirlerinde büyük düşüş yaşandığını itiraf etti:

İçerik denetimiyle ilgili hiçbir şey değişmemesine ve aktivistleri yatıştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen, aktivist grupların reklamcılara baskı yapması nedeniyle Twitter'ın gelirinde büyük düşüş oldu. Acayip berbat bir durum! Amerika'da ifade özgürlüğünü yok etmeye çalışıyorlar.

Twitter'ın güvenlikten sorumlu yöneticisi Yoel Roth, şirketteki kapsamlı işten çıkarmalar sonucu çalışanların yarısının kovulduğunu söyledi. Roth, tweetinde güvenlik ekibinin de yüzde 15'inin işine son verildiğini bildirdi.

Musk ise paylaşımında şirketin günde 4 milyon dolar kaybettiğini ve işten çıkarmaların zorunlu olduğunu savundu.

Öte yandan kovulanlar arasında içerik iyileştirme, güvenlik ve dezenformasyonla mücadele ekiplerinde çalışanların yer alması, özellikle ABD'de 8 Kasım'da düzenlenecek ara seçimler öncesi endişe yarattı.

ABD'nin tanınmış gazetelerinden Washington Post'a konuşan Birleşik Krallık (BK) merkezli Stratejik Diyalog Enstitüsü'nden (ISD) Katherine Keneally, ara seçimlerle ilgili dezenformasyon içeren paylaşımların artmaya başladığına dikkat çekti.

BK'nin önde gelen gazetelerinden Guardian'a konuşan New York Üniversitesi'nden Paul Barret ise "Twitter, Kategori 5 seviyesinde bir kasırganın ortasında. Sahte bilgilerin ve nefret dolu içeriklerin, çok etkili bir platformda yayılmasını sağlamaya yönelik kaçınılmaz girişimlerin yaşandığı bir atmosferde, denetime öncelik verilmesi açısından hiç iyi bir durum değil" dedi.

Ancak Twitter'ın güvenlikten sorumlu yöneticisi Yoel Roth, ara seçimler öncesinde dezenformasyonla mücadelenin en öncelikli hedefleri olduğunu savundu.

Elon Musk, Vine'ı geri mi getiriyor?

 

Elon Musk, Twitter'ın tek yöneticisi oldu

 

Elon Musk ile Twitter'da neler değişecek

 

Twitter'ın Elon Musk'a satışı tamamlandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik05 Kasım 2022 18:00

    Kullanıcı başına yılda 100 dolar alsa ve aktif kullanıcı sayısı 440 milyona düşse 1 yılda 44 milyarı toplar, ödeyeceği vergileri de hesaplarsak 2 yılda parasını çıkarır.