BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMÜSİAD istifaları alkışladı!----

MÜSİAD istifaları alkışladı!

MÜSİAD istifaları alkışladı!
25 Aralık 2013 - 17:53 www.finansgundem.com

MÜSİAD bugünkü istifalarla ilgili bir açıklama yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifaları üzerine yapılan açıklama;
MÜSİAD olarak yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sebebiyle 17 Aralık tarihinde başlatılan soruşturma ile oluşan ortamı, adli boyutunu ayrı tutmak kaydı ile ülke ekonomimize ve güven ortamına verdiği ve verebileceği zararlar bakımından endişe ile takip ettiğimizi belirtmiştik.
Devamla muhtevası ve muhataplarına bakılmaksızın yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sonuna kadar araştırılması hepimizin ortak arzusudur demiştik.
Bu noktada soruşturmaların salahiyeti ve Sayın Bakanlarımızın hassasiyetleri açısından, aldıkları bu istifa kararlarını yerinde bir adım olarak değerlendirdiğimizi belirtmek isterim. 
Bu sürecin, yargı bağımsızlığı ve hukuk devleti ilkesinden taviz verilmeden kurumların görev alanları içinde takip edilmesi zorunluluğunu hatırlatır, iddialar kapsamında hukukun temel doktrini olan masumiyet karinesinin önemini de tekrar hatırlatırız.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)