BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMücevher ihracatında rekor----

Mücevher ihracatında rekor

Mücevher ihracatında rekor
04 Ocak 2022 - 12:17 www.finansgundem.com

Mücevher ihracatı aralık ayında 920,7 milyon dolara ulaşırken, 12 ayda toplam mücevher ihracatı yüzde 79,5 artarak 6,781 milyar dolara çıktı.

Mücevher İhracatçıları Birliği, aralık ayına ilişkin mücevher ihracatı rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye İhracatçılar Meclisi verileri baz alınarak mücevher ihracatı aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %205 artışla 920,7 milyon dolara ulaştı.

Böylelikle 2021 yılında mücevher ihracatı 2020 yılına göre %79,5 artışla rekora imza atarak 6,781 milyar dolara çıktı.

“Yeni yılda yeni rekorlara imza atacağız”

Gerçekleştirilen mücevher ihracatını değerlendiren Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar şunları söyledi:

“Hep söylediğimiz gibi mücevher sektörü stratejik bir sektör. Pandemi koşullarına rağmen 2021 yılı başı itibarıyla vites büyüterek ihracat faaliyetleri gerçekleştirdik. Günün şartları çerçevesinde dijital buluşmalara imkân oluşturarak üyelerimiz için ihracatta yeni yollar açtık. Bu yolda hükümetimizin tüm kademeleriyle eş güdüm içinde çalışarak mücevher ihracatını artırabilmek için çözümler ürettik ve uygulamaya alınmasını sağladık. Böylelikle geçen seneyi büyük bir rekorla kapattık. İnanıyoruz ki bu yıl daha iyi bir performans sergileyerek Türk mücevher sektörünü, küresel arenada hak ettiği konuma ulaştıracağız.”

En çok “altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası” ihraç edildi

Ürün gruplarına bakıldığında 2021 yılında en çok “altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası” ihraç edilirken bu ürün grubunu “işlenmemiş veya yarı işlenmiş altın” grubu takip etti.(Milliyet)

Fındık ihracatı 2.2 milyar doları geçti

 

Kocaeli 2021'de otomotivin ihracat lideri oldu

 

Savunma ve havacılık sanayisi 2021'i yeni ihracat rekoruyla kapattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)