BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoskova’da yetkililer şantiyelerdeki yabancı işgücünden vazgeçmek istiyor----

Moskova’da yetkililer şantiyelerdeki yabancı işgücünden vazgeçmek istiyor

Moskova’da yetkililer şantiyelerdeki yabancı işgücünden vazgeçmek istiyor
01 Kasım 2021 - 17:49 www.finansgundem.com

Çok sayıda Türk işçinin çalıştığı Rusya’nın başkenti Moskova’da yetkililer inşaat alanlarındaki kadro krizinin çözülmesi amacıyla, göçmenlerin sağladığı işgücünden vazgeçilmesini içeren bir plan hazırlıyor.

RosBusinessConsulting'e (RBK) konuşan Moskova Kentsel Kalkınma Politikası ve İnşaattan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Andrey Boçkarev, pandemi nedeniyle inşaat sektöründe yüzde 40 oranında işçi eksikliği olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Ülkede kalanların da eski ücretlere çalışmak istemediğini belirten Boçkarev, “Şu anda inşaatlarda çalışan bir işçinin ortalama maaşı 50-60 bin ruble (6-8 bin TL). Önceden bu 30 bin rubleydi. Birçok kişi şu an 80 bin rubleye çalışmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

Boçkarev’e göre şu anda kentteki 120 bin inşaat işçisinden yaklaşık 40 bin kişi kaldı, ancak şantiyelerdeki işçilerin birçoğunu şu anda Moskova bölgesinden kişiler oluşturuyor. Tacikistan vatandaşlarının yerini de daha çok Özbekistan ve Kızgızistan’dan gelenler aldı.
Ancak yetkililer işçi eksikliği sorununu göçmenleri çekerek değil, inşaat sürecindeki makineleşme ve teknoloji seviyesini artırarak çözmeyi planlıyor.

Boçkarev, “İnşaat sürecinde insana üç kat daha az ihtiyaç duyulmalı, maaşlar da iki üç kat daha fazla olmalı, inşaat hızı da iki kat artmalı” dedi.

Medvedev: Rusya’da pandeminin beşinci aşamasındayız

 

Rusya’da aşı yaptıranlara toplu taşıma indirimi teklifi

 

Rusya'da yeni vaka rekoru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)