BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMoskova ekonomisine 2022'de 6 trilyon ruble yatırım----

Moskova ekonomisine 2022'de 6 trilyon ruble yatırım

Moskova ekonomisine 2022'de 6 trilyon ruble yatırım
02 Nisan 2023 - 10:39 www.finansgundem.com

Moskova ekonomisine geçtiğimiz yıl yapılan yatırım hacmi açıklandı. Buna göre geçtiğimiz yıl Moskova'ya 6 trilyon ruble yatırım yapıldı

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 2022 yılında başkent ekonomisine yapılan yatırımların 6 trilyon ruble olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Sobyanin, yatırımcıların geçen yıl Moskova ekonomisine yaklaşık 6 trilyon ruble yatırım yaptığını vurgularken, “Yatırımların 4,4 trilyon rubleyle büyük kısmı büyük ve orta ölçekli işletmeler tarafından gerçekleşti. Girişimciler makine ve teçhizat alımına, konut dışı inşaatlara yatırım yaparken çevre düzenlemesini de ihmal etmedi” diye konuştu.

Sobyanin, Batı yaptırımlarına rağmen kentin sabit sermayesine yapılan yatırımların istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerken, geçtiğimiz yıl kaydedilen hacimlerin 2021’e kıyasla yüzde 2,2 daha fazla olduğunun altını çizdi.

Yatırım hacimlerindeki büyümenin belediye tarafından da aktif olarak desteklendiğini hatırlatan Belediye Başkanı, artık sanayi kuruluşlarının büyük ölçekli yatırım projeleri için yıllık 1 rubleye arsa kiralayabildiğini kaydetti.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, sanayi kuruluşlarının ticari gayrimenkul satın alabilmesi için yıllık yüzde 5 faiz oranına sahip ‘Sanayi İpotek Programı’nın resmen başladığını duyurmuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısında programın başladığını ilan eden Mishustin, hükümetin endüstriyel işletmeleri desteklemek için yeni bir program başlattığını, sanayi ipotek programı olarak adlandırılan devlet destekli kredi programı sayesinde sanayi ile uğraşan işletmelerin faaliyetlerini gerçekleştirdiği arazileri satın alabileceğini vurguladı.

Uygun faiz oranları ve uzun vadeli kredi programının sanayicilerin üretim maliyetlerini optimize etmelerine yardımcı olmak için tasarlandığının altını çizen Başbakan Yardımcısı, hükümetin yüzde 5’lik faizli programda garantör olarak rol oynayacağını sözlerine ekledi. (Gazetemru)

Moskova ekonomisine yatırım arttı

Moskova Bölgesi'nin yatırım potansiyeli Türkiye'de tanıtılacak

Türk yatırımcılardan Moskova bölgesine 30 milyar rublenin üzerinde yatırım

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)