BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley'den Türkiye büyümesi yorumu----

Morgan Stanley'den Türkiye büyümesi yorumu

Morgan Stanley'den Türkiye büyümesi yorumu
28 Mayıs 2021 - 14:49 www.finansgundem.com

Uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley, Türkiye’nin büyümesinin yavaşlayacağını tahmin ettiğini duyurdu.

Yurtiçinde piyasalar 31 Mayıs'ta açıklanacak olan büyüme rakamlarına odaklanmışken bir negatif haber de uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley'den  geldi. Morgan Stanley analistlerine göre Türkiye'nin büyümesi daha da yavaşlayacak.

Türkiye ekonomisi salgın yılının tamamında yüzde 1,8 büyürken, 2020'nin son çeyreğinde ise yüzde 5,9 büyümüştü. 31 Mayıs'ta açıklanacak olan ilk çeyrek büyüme verileri bu nedenle son derece önemli.

Morgan Stanley analizine göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’nin ekonomik büyümesi yıllık bazda yüzde 5,3 olacak. Çeyreklik olarak bakıldığında ise kurumun beklentisi yüzde 1,25 büyüme olacağını yönünde.

Morgan Stanley analistleri büyümeye tüketim harcamalarındaki toparlanmanın ve ithalattaki güçlü performansa karşın dış talebin katkı sunacağını belirtti. Tüm bu değerlendirmelerin ardından kurum 2021 yılı tamamı için büyümenin tahminini yüzde 4,8 olarak açıkladı.

Morgan Stanley analistleri mayıs enflasyonuna ilişkin de öngörü de bulunarak enflasyon beklentisini yüzde 17,3'e çıkarttı. Enflasyon için yılın zirvesinin ise ağustos ayında yüzde 17,7 ile görüleceği belirtildi. Morgan Stanley raporuna göre yıl sonu itibariyle ise enflasyon yüzde 14,7'ye çekilecek.

Elvan: Yabancı yatırımcı için bankalardan 3 konuda destek istiyorum

Merkez Bankası'ndan kararlılık vurgusu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)