BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's'ten Türk şirketleri için açıklama----

Moody's'ten Türk şirketleri için açıklama

Moody's'ten Türk şirketleri için açıklama
01 Nisan 2014 - 09:30 www.finansgundem.com

Moody's, Türk Lirası'ndaki değer kaybının Türk şirketlerinin kredi notu açısından negatif olduğunu açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de finans dışı ve yüksek notlu şirketlerin Türk Lirsasının 2013 Mayıs ayı ve 2014 28 Ocak tarihi arasında dolar karşısında yüzde 26 ve euro karşısında yüzde 31 oranında gerilemesinden kredi notları açısından negatif etkilendiği ifade edildi. Türk şirketlerinin şimdi daha yüksek fonlama maliyetleri ve daha yüksek faiz oranları ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.
 
Moody's'in raporunda "Türk şirketlerinin Türk lirasındaki değer kaybı ve içerde faizlerde yaşanan yükseliş nedeniyle kredi negatif bir etki altına girdiği ancak genel olarak güçlü sermaye tamponlarına sahip olunmasının ve uzun vadeli borçlanma profili ile bazı gelirlerin de yabancı para cinsinden olmasının bu negatif etkiyi karşıladığı" dile getirildi.
 
Sözkonusu raporda Türk şirketlerinin borçlarının yüzde 80'dendaha fazla bir kısmının yabancı para cinsinden olduğu ve gelirlerin ise çoğunlukla TL cinsinden olduğu hatırlatıldı. Bu etkileşimin lira zayıflayınca negatif sonuçlar doğruduğu ve borç ödemelerini daha pahalı hale getirdiği ifade edildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)