BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMoldova, AB ile Rusya arasında seçimini yapıyor----

Moldova, AB ile Rusya arasında seçimini yapıyor

Moldova, AB ile Rusya arasında seçimini yapıyor
30 Kasım 2014 - 15:56 www.finansgundem.com

Rusya ile batı arasında patlak veren etki kavgası Ukrayna’dan sonra şimdi de bir başka eski Sovyet ülkesi Moldova’ya taşındı

3 milyon seçmenin bulunduğu Avrupa’nın en fakir ülkesi Moldova’daki parlamento seçimlerinde iki cephe sandıkta kıyasıya savaş veriyor. Bir yandan Liberal Demokrat Partisi lideri ve şimdiki Başbakan Yuriy Lyanke, Demokrat Parti lideri Vlad Plahotnyiko ile birlikte Avrupa gelişim yolunu savunurken, diğer taraftan Vladimir Voronin liderliğindeki Moldova Komünist Partisi Rusya ile yakınlaşmayı istiyor. 

2001-2009 yılları arasında Moldova Cumhurbaşkanı görevinde bulunmuş Voronin, “AB yolunda devam edersek sonsuza kadar Avrupa’nın en fakir ülkesi kalacağız. Bizim yerimiz Rusya’nın yanında” diyor.

Moldova, Ukrayna ile Gürcistan’ın yaptığı gibi AB ile ortaklık anlaşması imzalayan üçüncü eski Sovyet ülkesi olmuştu. Hükümetin imzaladığı AB ortaklık anlaşması yeni seçilecek parlamento tarafından onaylanacak.

Parlamento seçim sonuçları Pazartesi açıklanması bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)